Romano Bolković - 1 na 1: Miroslav Škoro

2. lipnja na HRT – HTV 1, a reprizu možete pogledati na HRT - HTV 4 u nedjelju, 7. lipnja u 20:05

Miroslav Škoro hrvatski je pjevač, skladatelj, aranžer, ekonomist i političar.

Dvije godine studirao je na Community College of Allegheny County u Sjedinjenim Državama, zatim je bio polaznik prvog naraštaja Diplomatske akademije MVP-a RH te je od 1995. do 1997. godine obnašao dužnost generalnog konzula Republike Hrvatske u Pečuhu.

Vodio je više vlastitih trgovačkih društava, a od 2001. do 2006. bio je glavni direktor Croatia Records d.d. Diplomirao je ekonomiju na Ekonomskom fakultetu u Osijeku - smjer marketing, gdje je u prosincu 2017. godine postao i doktor ekonomskih znanosti, obranivši disertaciju na temu Modeli upravljanja i raspodjele prihoda glazbene industrije u uvjetima digitalizacije.

Godine 2019. postao je suradnik na kolegiju Uvod u ekonomiju na diplomskom studiju ekonomije na Sveučilištu Sjever, u Sveučilišnom centru Varaždin. Kandidirao se na parlamentarnim izborima za Hrvatski sabor 2007. te postao saborskim zastupnikom HDZ-a. Bio je kandidat za predsjednika Republike Hrvatske i u prvom krugu predsjedničkih izbora zauzeo treće mjesto s 24,45 % glasova. U veljači 2020. osnovao je političku stranku Domovinski pokret Miroslava Škore.

S Miroslavom Škorom razgovaramo o tome kome se Domovinski pokret prvenstveno obraća, o razočaranju u parlament kao instituciju te o gubitku povjerenja u državne institucije. Također, razgovaramo i o programu pokreta, o tome što je Domovinski pokret vrijednosno, do kojih vrijednosti drži, koje su ključne točke gospodarskog programa pokreta. 

Bit će riječi i o Škorinu poduzetničkom iskustvu, o spremnosti na vladu nacionalnog jedinstva, o tome s kime bi Domovinski pokret koalirao, a s kime nikako ne bi, o Domovinskom pokretu i ruskoameričkom utjecaju, o Bartulici i prinovama, o ženama na listama Domovinskog pokreta, o tome bi li se Domovinski pokret i danas zalagao za promjenu Ustava s ciljem osnaženja ustavnog položaja predsjednika RH.

Zašto ne EU kao federacija? Kako uz naš mentalitet poraziti korupciju te kakva je politička panorama Hrvatske? Ima li Hrvatska budućnost uz prošlost koja ne prolazi te što ima loše u iseljavanju?   

Autor talk showa je Romano Bolković, a urednica Slavica Babić.

Emisiju pratite i preko multimedijske usluge HRTi u čijoj videoteci pronađite emitirana izdanja