Iz programa HRT-a izdvajamo

Iz programa HRT-a ove subote, među ostalim, preporučujemo sljedeće emisije.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 1)

U emisiji Riznica narodnog blaga od 7:30 u sklopu ciklusa Lica i naličja narodne glazbe slušat ćete izabrane pjesme s nosača zvuka Anima Croatica.

Od 8:05 do 12 sati možete pratiti poseban program u povodu Dana državnosti.

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić predvodit će misu za Domovinu u zagrebačkoj crkvi sv. Blaža. Misu možete pratiti od 10 sati na Prvom programu Hrvatskoga radija i Prvom programu Hrvatske televizije.

Središnje informativne emisije Hrvatskoga radija možete slušati od 15, 19 i 22 sata. Donosimo vijesti, izvješća, obrade aktualnih tema te izravna reporterska javljanja o glavnim događajima dana te podatke o vremenu i prometu.


Foto: Dario Njavro za HRT

Emisija Glazba s potpisom od 16:05 je glazbeno-govorna emisija u kojoj su obuhvaćena ponajbolja glazbena ostvarenja domaće i strane glazbe šezdesetih, sedamdesetih, osamdesetih i devedesetih godina.

U emisiji Melodije s patinom od 17:30 urednik Marin Margitić, iz bogatog  i dragocjenog fonoarhiva Hrvatskoga radija, nudi obilje skladbi koje zaslužuju atribut "evergreena"˝ ili vječno zelenih melodija svjetske i domaće produkcije.

Svečani koncert povodom Dana državnosti (HNK-a u Zagrebu) možete slušati od 20 sati. Na programu su ulomci iz opera Porin Vatroslava Lisinskoga, Nikole Šubić Zrinjskoga Ivana pl. Zajca i Male Floramy Ive Tijardovića. Također ćete čuti iz ciklusa Međimurske legende Davora Bobića djelo More, osmi Marš iz Osam komada za četiri timpana Elliota Cartera te pjesmu Tvoja zemlja Alfija Kabilja. Solisti su sopranistica Lana Kos i bariton Ljubomir Puškarić. Zborom Opere Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu i Orkestrom Opere HNK ravna Nikša Bareza.


Foto: Dario Njavro za HRT

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 2)

Od 10 sati slijedi emisija Svakom loncu poklopac. Zamišljena je kao projekt koji za cilj ima promidžbu turističke, gastronomske, enološke i tradicijske ponude različitih krajeva Hrvatske. Kroz emisiju želi se potaknuti i poduprijeti lokalno poduzetništvo vezano za turizam, vinarstvo i ugostiteljstvo.

Treći program Hrvatskoga radija (HRT — HR 3)

Operi na Trećem od 20 sati  možete slušati snimku komične opere u tri čina Kralj i ugljenar Antonina Dvoraka Solistima, Praškim filharmonijskim zborom, Simfonijskim orkestrom Praškog radija ravna Tomaš Brauner. Snimka je nastala u sklopu Dvorakovog festivala u Pragu 19. rujna 2019.Pogledajte videonajavu večerašnjeg Drugog programa HTV-a:
Svoje omiljene radijske i televizijske emisije možete pratiti uživo i na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Na spomenutoj usluzi možete pronaći, pogledati ili ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata.