Iz programa HRT-a izdvajamo

Iz programa HRT-a ove nedjelje, među ostalim, preporučujemo sljedeće emisije.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 1)

U Emisiji za selo i poljoprivredu od 8:05 saznajte kakvu bi poljoprivrednu politiku trebala voditi buduća Vlada. Koje bi prioritete trebao odrediti budući ministar? U drugom dijelu emisije govorimo o strategiji bioraznolikosti. Hoće li Hrvatska postati najveći europski prirodni biorezervat? Hoćemo li provedbom strategije izgubiti dodatna radna mjesta i prihod te zašto naša država, unatoč europskim propisima, šumoposjednicima ne isplaćuje potporu za izgubljeni prihod?


Foto: Dario Njavro za HRT

Od 10 sati misu na blagdan Duhova, Pedesetnice, prenosimo iz Crkve svetoga Blaža u Zagrebu, a predvodit će je pomoćni zagrebački biskup mons. Ivan Šaško. Misno slavlje pjesmom će uveličati Zbor HRT-a pod ravnanjem Tomislava Fačinija, uz orguljašku pratnju Ivana Šćepanovića.

Emisiju Glazba s potpisom od 14:05 bojimo u bossa novu. Slušat ćemo pjesme Antonia Carlosa Jobima u njegovoj vlastitoj interpretaciji, te glazbenika poput Natalie Cole, Franka SinatreGeorga Michaela i drugih. 

Središnje informativne emisije Hrvatskoga radija možete slušati od 15, 19 i 22 sata. Donosimo vijesti, izvješća, obrade aktualnih tema te izravna reporterska javljanja o glavnim događajima dana te podatke o vremenu i prometu.


Foto: Dario Njavro za HRT

U emisiji Melodije s patinom od 17:30 urednik Marin Margitić, iz bogatog  i dragocjenog fonoarhiva Hrvatskoga radija, nudi obilje skladbi koje zaslužuju atribut "evergreena" ili vječno zelenih melodija svjetske i domaće produkcije.

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 2)

Od 10 sati družimo se u našem retro lifestyle magazinu Hulahop! Prisjetit ćemo se zajedno najljepših pjesama, filmskih zvijezda, modnih trendova i događaja koji su obilježili pedesete, šezdesete i sedamdesete godine prošlog stoljeća.Treći program Hrvatskoga radija (HRT — HR 3)

U emisiji Razgovor s povodom od 16:03 o filozofiji i epidemiji koronavirusa Blanka Jergović razgovara s prof. dr. Hrvojem Jurićem, pročelnikom Odsjeka za filozofiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu.

U prigodi 250. obljetnice rođenja Ludwiga van Beethovena i 50. obljetnice smrti dirigenta Georgea Szella, u Klasičnu večer zagrebačkih šišmiša od 20 sati uvrstili smo maestrove vrhunske interpretacije osam djela bonskog majstora: Uvertiru Fielio, Uvertiru Coriolan, Peti klavirski koncert u Es-duru, Sedmu simfoniju u A-duru, Uvertiru Egmont, Treći klavirski koncert u c-molu, Petu simfoniju u c-molu i kompletnu Scensku glazbu koju je Beethoven skladao za Goetheovu dramu Egmont.

Prvi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 1)

U 20:40 ne propustite dokumentarni film Neva Rošić - Lakoća igre o velikoj dami hrvatskoga glumišta, glumici Nevi Rošić, koja svojim ulogama i trajnim postignućima vraća povjerenje u kazalište i glumca.Drugi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 2)

U 20:15 pogledajte prijenos polufinala Hrvatskog kupa između Rijeke i Osijeka.Potom slijedi ljubavna drama Mostovi okruga Madison, sasvim neobičan film u glumačko-redateljskoj karijeri legendarnog Clinta Eastwooda. U njemu glumi uz ikonu Meryl Streep, a film prikazujemo u povodu Eastwoodova 90. rođendana.

Treći program Hrvatske televizije (HRT — HTV 3)
U povodu obilježavanja Dana grada Zagreba, 31. svibnja Zagrebačka filharmonija održat će svečani koncert na Zagrebačkim fontanama. Prijenos koncerta "Moj Zagreb tak imam te rad" počinje u 20:30.

Svoje omiljene radijske i televizijske emisije možete pratiti uživo i na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Na spomenutoj usluzi možete pronaći, pogledati ili ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata.