Pompeji - film katastrofe s romansom

Subota, 13. lipnja na HRT - HTV 2 u 20:05

Film katastrofe o erupciji Vezuva, povijesno-fikcijska avantura redatelja Paula W.S. Andersona (Resident Evil).  Slavni Kiefer Sutherland glumi glavnog antagonista. U naslovnoj ulozi roba je Kit Harington. On želi kupiti slobodu i oženiti se ljubavlju svoga života – gospodarevom kćeri, koja je obećana korumpiranom senatoru. Jared Harris i Emily Browning također su dio glumačke postave.


U stvaranju filma "Pompeji" sudjelovali su i znanstvenici, vulkanolozi i arheolozi, ali to nije rekonstrukcija razdoblja 1. stoljeća kad je došlo do erupcije i kad su Pompeji potpuno zatrpani pepelom i lavom, već više spektakularna i napeta priča obogaćena mnogobrojnim efektima.

Romansa u podnožju vulkana, prema povijesnim činjenicama iz 79. godine, smještena u Pompeje. Milo  je kao dječak prodan u roblje. Postao je vješt gladijator i to ga je dovelo do Pompeja gdje se zaljubio u prekrasnu Cassiju. I njoj se Milo sviđa ali kao djevojka iz ugledne i bogate obitelji već ima zaručnika, korumpiranog rimskog senatora. Iznenada u tom rimskom gradu na obali mora tlo se počelo tresti, Vezuv je erumpirao i lava je potekla. A Milo se u utrci s vremenom mora probiti iz arene i pokušati spasiti svoju ljubav iz katastrofe...

Scenarističku ekipu projekta čine Lee Batchler, Janet Scott Batchler, Michael Robert Johnson te kreator serije Downton Abbey, Julian Fellowes.

Uloge:  Kit Harington, Emily Browning, Kiefer Sutherland, Carrie-Anne Moss, Adewale Akinnuoye-Agbaje, Jessica Lucas, Jared Harris     
Scenarij:  Janet Scott Batchler, Lee Batchler     
Režija:  Paul W.S. Anderson     
Godina proizvodnje:  2014.