Varoški amarcord: Tri pjevača malo jača

23. srpnja na HRT – HTV 4 u 22:10

Četverodijelna dokumentarna serija o dalmatinskim varošima predstavljenih iz perspektive živopisnih legendi, njihovih sjećanja na djetinjstvo i život u gradu u kojem su odrasli.

Vraćamo se u vrijeme prije Drugog svjetskog rata i nakon njega kad su dalmatinske varoši bile bijedni, siromašni, pomalo zastrašujući, prilično opaki i suludo duhoviti dijelovi grada.

Ispadali su odatle pravi felinijevski likovi, oriđinali, ali i genijalci, luzeri i životni pobjednici, svi oni sabijeni u tijesnim kalama, kućama i zajedničkim odrastanjima.

U 1. epizodi šibensku Varoš predstavljamo kroz priču o djetinjstvu Arsena Dedića, Vice Vukova i Miše Kovača, trojice pjevača koji su kao nitko drugi obilježili 50 godina zabavne glazbe bivše Jugoslavije. Sva trojica odrasla su u istoj ulici siromašne Varoši. Amarcord nas vraća u vrijeme kad su bili djeca i upijali sve što ih okružuje, a to će kasnije izražavati u svojim pjesmama.

Redatelj, scenarist i producent je Ivan Živković Žika, direktor fotografije Tomislav Krnić, a montažer Marko Šuvak Martinović.Seriju pratite i preko multimedijske usluge HRTi, u čijoj videoteci možete pronaći emitirana izdanja.