Garaža: Neno Belan & Fiumens (2009.)

Ponedjeljak na HRT - HTV 3 u 23:35

Neno Belan je vrstan glazbenik, u klasi najizvođenijih hrvatskih autora, jedan od najosebujnijih i najkvalitetnijih autora na domaćoj sceni, koji traje već više od 20 godina. Tijekom tih godina izgradio je respektabilnu karijeru karakterističnim glazbenim stilom - mixom mediteranskog popa, rocka i dalmatinske pjesme, koji se često naziva "belanovskim popom".


Autor je mnogih uspješnih hitova iz vremena Đavola, a zatim i u samostalnoj karijeri koju je izgradio s riječkim "Fiumensima". Posljednjih godina ne zaobilaze ga najprestižnija strukovna priznanja čime je postao jedan od najvažnijih suvremenih kantautora. Višestruki je pobjednik Šibenske šansone (hitovi Galeb, Srce od leda, Divojka s juga, Zar više nema nas), te dobitnik Porina za najbolji pop album, pjesmu godine i najbolju vokalnu suradnju.

U Garaži s izvrsnim Fiumensima izvest će neke od njegovih uistinu mnogobrojnih hitova: Rijeka snova, Ludo zaljubljen, Ja volim je, Vino noći. Album uživo Tvornica snova tema je razgovora u emisiji. Pjesmu Zar više nema nas izveo je s Massimom.

Voditeljica je Iva Šulentić, a urednica Snježana Nožinić.
Emisiju pratite i preko multimedijske usluge HRTi, u čijoj videoteci možete pronaći emitirana izdanja.