Iz programa HRT-a izdvajamo

Iz programa HRT-a ove srijede, među ostalim, preporučujemo sljedeće emisije.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 1)

U Domovinskome ratu, prema nekim dostupnim podacima stradalo je 402 djece. O njima je snimljen dokumentarni film Otkrhnuti o kojem govorimo u emisiji Prva crta od 8:05. Film o gubitku i oprostu večeras će se premijerno prikazati u Hrvatskom katoličkom sveučilištu u 20 sati. Djeca stradala u Domovinskome ratu dugo su bila samo statistički brojevi, pa nas film Otkrhnuti kroz razgovor s roditeljima pokušava upoznati s njima i prenijeti sliku o djetetu, njegovim navikama, snovima, interesima i talentima.Od 10:05 do 12 sati možete pratiti program pod naslovom Uvijek Prvi u kojem donosimo obrade aktualnih tema te izravna reporterska javljanja o glavnim događajima dana.

Jedna od najvećih prirodnih opasnosti u našoj zemlji su, smatra se, klizišta. To kretanje mase zemlje ili stijena niz padinu može ugroziti ljudske živote i načiniti veliku materijalnu štetu. Čemu se uopće mogu nadati stanari kuća kojima je, otkad se aktiviralo klizište, doslovno sve krenulo nizbrdo, poslušajte u emisiji Divni novi svijet od 12:17.


Foto: Dario Njavro za HRT

U emisiji za veliku i malu djecu i njihove roditelje Zavrti zvrk od 12:42 naučit ćemo se svađati i doznati zašto svađa može biti dobra. Doznat ćemo što je evolucija i kako je utjecala na čovjeka, a nećemo zaboraviti ni životinje, posebno one koje su se naučile dobro skrivati.

O percepciji korupcije govorimo u emisije Pogledi od 13:10.

Po vašem izboru od 16:05 slušat ćete američku rock grupu HUSKER DU.


U terminu Malih formi od 18:05 emitiramo djela Vladimira Vidrića Kipovi i  Adieu. Poput tamnih pejzaža ova poetska radiofonska meditacija združuje dvije melankolične pjesme Kipove i Adieu Vladimira Vidrića, velikoga stvaratelja svemoćnih ljubavnih zarona.

U terminu Priče za velike i male od 19:50 emitiramo priču Ančice Koprek Pogača.

U večernjem programu Uvijek Prvi od 20:15 nudimo vam "zrakoplovne teme": od glavnoga gosta, kapetana Airbusa A320 Hrvoja Rosandića, saznajemo zanimljivosti o pilotskom poslu, ali i sve što bi o avionima moglo zanimati one koji ih vole ili se pak boje u njih ući. Nakon Kronike dana podsjećamo se pak što smo od Dinka Komadine naučili u njegovom Glazboplovu i s Natašom Ricijaš posjećujemo još jednu sobu s pogledom!


Foto: Dario Njavro za HRT

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 2)

Pratite prijenose nogometnih utakmica hrvatske Lige - i to Dinamo – Slaven Belupo od 19 sati te Osijek – Gorica od 21 sat.

U emisiji Koncerti i festivali od 23 sata slušajte snimku gala koncerta grupe Divas, održanog 2004. u dvorani Vatroslav Lisinski u Zagrebu. Uz grupu Divas nastupile su Josipa Lisac, Meri Cetinić, Gabi Novak i Radojka Šverko.

Treći program Hrvatskoga radija (HRT — HR 3)

Od 14 sati u Zaboravljenim glasovima današnje odredište našeg putovanja u prošlost jest Dubrovnik. Zavirit ćemo u zanimljiv morski svijet kakav je 1977. bio u dubrovačkom akvariju, smještenom u srednjovjekovnoj tvrđavi sv. Ivana u staroj gradskoj luci. Akvarij je bio otvoren za javnost 1953. godine. Simbol akvarija je morski konjic. O morskim vrstama u akvariju i o tome kako akvarij radi, emisiju Neobični susreti snimila je Lidija Komes.Od 20 sati u ciklusu Izlog sadašnjice donosimo još jedan koncert održan u prestižnome koncertnom ciklusu Bavarskog radija Musica viva u kojem njihov simfonijski orkestar izvodi i praizvodi suvremenu glazbu.

U videonajavama pogledajte što izdvajamo iz programa Hrvatske televizije.

Prvi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 1)Drugi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 2)Treći program Hrvatske televizije (HRT — HTV 3)
Svoje omiljene radijske i televizijske emisije možete pratiti uživo i na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Na spomenutoj usluzi možete pronaći, pogledati ili ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata.