Rivijera - intimna odiseja spoznaje

Od ponedjeljka do petka na HRT - HTV 1 u večernjem terminu (12)

Neil Jordan, dobitnik Oscara za originalni scenarij, autor je Rivijere, ambicioznog emocionalnog trilera u deset dijelova čija je radnja smještena u luksuzni svijet ultrabogataša.

Serija prati moralni pad koji Georgina doživi nakon nasilne smrti muža Constantinea Cliosa. U svojoj intimnoj odiseji spoznaje koliko je malo toga zapravo znala o suprugu i upoznaje mračni svijet korupcije i organiziranog zločina koji vrebaju u pozadini života superbogataša.

Neil Jordan: "Rivijera je u svojoj srži pripovijest o zaista besramno bogatima."

Sadržaj epizoda pročitajte na rasporedu emitiranja.

Glavni likovi:
Georgina (Julia Stiles)
Bistra djevojka s američkog Srednjeg zapada koja se udala u milijardersku obitelj. Isprva kustosica bogatom filantropu i kolekcionaru Constantineu Cliosu, upušta se s njime u ljubavnu vezu koja završava brakom. Iako Constantineova bivša žena Irina ne dijeli to mišljenje, Georgina zna da se ona i njezin muž vole. No njezin se život iz temelja poljulja nakon što joj muž pogine u zagonetnoj eksploziji na velikog jahti ruskog oligarha. Događaji se nakon toga počnu raspletati domino-efektom, a Georgina pokrene vlastitu istragu kako bi otkrila tko joj je ubio muža i zašto.Robert Carver (Adrian Lester)
Riplijevski mešetar umjetninama koji tu i tamo poneko djelo krivotvori, sklon je zaviriti i s onu stranu zakona, a svijetom superbogataša kreće se suvereno. Georginin stari prijatelj i pouzdanik.

Irina (Lena Olin)
Constantineova prva žena koja Georginu doživljava kao uzurpatoricu, onu koja je rastočila Irininu predodžbu o vlastitom matrijarhatu. Irina u tom dvoboju ima dva oružja: odanost svoje djece i moćni društveni položaj koji je stekla na Rivijeri. Ali Georgina se nametne kao dostojna protivnica u obje arene, a kako ona jača, tako se Irinina psiha sve više raslojava.

U seriji autora Neila Jordana glume i Anthony LaPaglia (Constantine Clios), Iwan Rheon (Adam Clios), Dimitri Leonidas (Christos Clios), Roxane Duran (Adriana Clios), Igal Naor (Jakob Negrescu), Phil Davis (Jukes).

Scenaristi su John Banville, Lydia Adetunji, Chris Smith, Stacey GreggGuy Burt, a redatelji Philipp KadelbachDamon Thomas.

Producent je Foz Allan, a izvršni producenti Neil Jordan, Liza Marshall, Kris Thykier i Paul McGuinness.