Andrea Buča poslijepodne na Drugom vodi vas u Krasno

20. lipnja na HRT – HTV 2 u 17:25

Ponovno prikazujemo putopisnu seriju Stani u Lici koja otkriva priče koje će vas zasigurno zabaviti, a možda i natjerati da se zaustavite u Lici i otkrijete njezine čari.


Kroz Liku svakodnevno prolazimo i divimo se pogledu iz automobila bilo da gledamo u gordi Velebit, Gacku dolinu, Ličko polje ili Zir. No, osim planinara, avanturista, lovaca i putnika namjernika, malo tko se u Lici i zaustavi.

A zaustaviti se u Lici znači osvojiti vrhove Velebita, prijeći Premužićevu stazu, ploviti rijekom Likom, loviti pastrve u Gackoj, uživati u gastronomiji, ličkoj šljivovici, ojkavici, bećarcu, gostoljubivosti Ličana, upoznati lica ljudi i ljepote prirode koji postaju sve zanimljiviji strancima.

U Lici se zaustavila Andrea Buča. Krasno, Sjeverni Velebit, Speleod(r)ama, Otočac, Korenica, Perušić, Gospić, Lovinac i Udbina - u 9 epizoda u trajanju od 26 minuta gledatelji će uroniti u čudesnu Liku promatranu očima autorice, otkriti priče koje će ih zabaviti i motivirati da se zaustave u Lici i sami otkriju njezine čari.

1. epizoda Krasno
Mjesto od 500 stanovnika, a svi zaposleni? Krasno zvuči, zar ne? U Krasnom je najstarija šumarija, ulaz u NP Sjeverni Velebit, najfiniji škripavac, ekološki uzgojena hrana. Možete li zamisliti pčelu na cvijetu izrezbarenu motornom pilom? Ili kako je priprema ličkog smoothieja okrunjena pjesmom "Vječni sokol", pogledajte u prvoj epizodi putopisne serije Stani u Lici.

Redateljica i scenaristica je Andrea Buča, snimatelji Milan Latković i Duje Kundić, a montažerka Iva Blašković.

Seriju pratite i preko multimedijske usluge HRTi, u čijoj je videoteci dostupna.
Serija se nalazi i na našem YouTube kanalu.