Glazba i grad 2020.: Bojan Jambrošić i Tamburaški orkestar HRT-a

22. lipnja na HTV3 u 20:45 - prijenos

Javni medijski servis otvara vrata javnosti. Nova ljetna pozornica u gradu očekuje gledatelje u parku na adresi Prisavlje 3!

Koncerti ansambala HRT-a u povodu Svjetskog dana glazbe, poznati kao Glazba i grad, ovoga se lipnja s Trga kralja Tomislava sele na Sunčanu stranu Prisavlja.

Ovim projektom Hrvatska radiotelevizija tijekom tri ljetna mjeseca otvara javnosti svoj vanjski prostor gdje će organizirati niz glazbenih, filmskih i zabavnih večeri. Na taj način HRT nudi svojoj publici besplatan program čiju okosnicu čine nastupi orkestara i Zbora HRT-a u suradnji s brojnim gostima.

Nastavno tome, večeras 22. lipnja, prvi dan trodnevne manifestacije Glazba i grad, na travnjaku s južne strane zgrade HRT-a održat će se koncert Kajkavski biseri - s Tamburaškim orkestrom HRT-a te mladim i talentiranim Bojanom Jambrošićem.

Istoimeni album Kajkavski biseri Bojana Jambrošića i TO HRT-a pod vodstvom maestra Siniše Leopolda, objavljen u studenom 2019., nastao je s ciljem njegovanja i očuvanja kajkavske glazbene baštine. Album je ove godine nagrađen Porinom u kategoriji Najbolji album tamburaške glazbe.


Tamburaški orkestar HRT-a (Foto: Dario Njavro/HRT)

Tijekom koncerta moći ćete uživati uz uvijek rado slušane pjesme kao što su: Pod starim krovovima, Dobro mi došel, prijatel, Suza za zagorske brege, Međimurje zeleno, Hrvatski kraj, Teku dani, teku cajti, Kak taubeka dva, ali i uz mnoge druge skladbe, slobodno se može reći - evergreene. Koncert će svojim nastupima uz TO HRT-a uveličati i dvije gošće, vrsne inerpretatorice kajkavskih bisera.

Prva je naša glazbena diva Gabi Novak, koju ćemo čuti u izvedbi pjesama Oko jene hiže i Šestinske ambrele. Druga je izvrsna vokalistica Danijela Pintarić, koja će, osim pjesama Podragaš lasi i Stiha, stiha povedaj mi mati, s Bojanom izvesti duet iz operete Grofica Marica Hajdmo u Varaždin, zatim Noćas iz filma Tko pjeva zlo ne misli i Tebi grade moj.

Budite s nama na Sunčanoj strani Prisavlja"

Redateljica je  Vesna Fijačko Fodor, a urednica Snježana Nožinić.
Prijenos pratite i preko multimedijske usluge HRTi.

Podsjetimo i da je koncert Simfonijskog orkestra HRT-a pod ravnanjem Tomislava Fačinija na rasporedu u utorak 23. lipnja u 20:30.  Koncert Jazz orkestra HRT-a i Massima, koji je bio planiran 20. lipnja u 20:30 na otvorenoj pozornici na Hrvatskoj radioteleviziji, održat će se u srijedu 24. lipnja u 20:30.