Iz programa HRT-a izdvajamo

Iz programa HRT-a ovoga petka, među ostalim, preporučujemo sljedeće emisije.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 1)

Kako su krojene izborne liste? Na kojim su mjestima završili disidenti iz velikih stranaka? Tko bi nakon izbora mogao sastaviti novu Vladu? Ako to nitko ne uspije, može li predsjednik Republike predložiti prijelaznu Vladu? Odgovore tražimo u Poligrafu u kojem gostuju komunikacijski stručnjaci Mario Petrović i Ankica Mamić te profesorica ustavnog prava Ana Horvat Vuković. Kontaktnu emisiju nakon vijesti u 8 sati uređuje i vodi Mislav Togonal.

Od 10:05 do 12 sati možete pratiti program pod naslovom Uvijek Prvi u kojem donosimo obrade aktualnih tema te izravna reporterska javljanja o glavnim događajima dana.


Foto: Dario Njavro za HRT

U Minijaturi za radoznale od 12:10 u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskoga primorja u Rijeci zakoračujemo u mistični svijet starih Slavena, a naš je vodič kustosica Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskoga primorja u Rijeci Jasna Ujčić Grudenić.

O mikrobima koji su svuda oko nas i bez kojih ne bi bilo života na Zemlji govorimo u emisiji Oko znanosti od 12:17.

Znate li vi što je to radio, što se na radiju sluša i tko na radiju priča. Mudrice znaju zato ih poslušajte od 12:42.

Kakve su to pasivne kuće, kako ih prepoznati i koliko je takav tip zelene gradnje skuplji doznajemo u emisiji Slušaj kako zemlja diše s početkom u 13:10.Po vašem izboru od 16:05 pripremili smo album Hyperspace američkog glazbenika, dobitnika sedam Grammya Becka Hansena.

U emisiji Melodije s patinom od 17:30 urednik Marin Margitić, iz bogatog i dragocjenog fonoarhiva Hrvatskoga radija, nudi obilje skladbi koje zaslužuju atribut evergreena ili vječno zelenih melodija svjetske i domaće produkcije.

U terminu Malih formi od 18:05 emitiramo djelo Ljube Pauzin i Mira Pijace: NIKOLA TURK, LJUBITELJ TRAVA. Autori snimaju šetnju uz rijeku Slunjčicu u društvu s osamdesetosmogodišnjim Nikolom Turkom, oduševljenim i vrsnim poznavateljem trava i njihovih blagodati za ljudski organizam i dušu.

U terminu Priče za velike i male od 19:50 emitiramo priču Zvonimira Baloga Mrav i bukva.


Foto: Dario Njavro za HRT

Metaforu od 20:15 počinjemo gostovanjem pjesnika Mladena Blaževića, dobitnika nagrade Post scriptum, a nastavljamo šarolikom domaćom i stranom poezijom. Slušamo i novitete s kanala Poetski tren Gordane Kovačić.

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 2)

Od 10 sati slušajte Globotomijuhumorističnu emisiju, svojevrsnu satiričnu kroniku svijeta i vremena u kojem živimo, s posebnim kritičkim osvrtom na društvene i dnevno-političke događaje koji tište i utječu na živote takozvanih "malih ljudi".

Sunčani sat od 14 sati realizira se iz Terma Jezerčica u Donjoj Stubici. Bogat kulturni sadržaj i povijesno-spomeničko nasljeđe čine Donju Stubicu, gradom s prepoznatljivim identitetom, a zajedno s blagom klimom i prekrasnim krajolicima čine je neodoljivim mjestom za odmor, ali i sve privlačnijim mjestom za miran obiteljski život.

Treći program Hrvatskoga radija (HRT — HR 3)

Od 21 sat možete slušati izravni prijenos koncerta s ljetne pozornice na Prisavlju. Uz Simfonijski orkestar HRT-a pod ravnanjem Tomislva Fačinija nastupit će udaraljkašica Ivana Kuljerić Bilić, gitarist Petrit  Çeku, bariton Leon Košavić i sopranistica Natalija Kralj. Na programu su djela Gioachina Rossinija, Jean-Philippe Rameaua, Georgesa Bizeta, Manuela de Falle, Aleksandra Borodina, Dmitrija Šostakoviča, Georgea Gershwina i Jakova Gotovca.

U videonajavama pogledajte što izdvajamo iz programa Hrvatske televizije.

Prvi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 1)Drugi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 2)Treći program Hrvatske televizije (HRT — HTV 3)
Svoje omiljene radijske i televizijske emisije možete pratiti uživo i na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Na spomenutoj usluzi možete pronaći, pogledati ili ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata.