Iz programa HRT-a ove subote izdvajamo

Iz programa HRT-a ove subote, među ostalim, preporučujemo sljedeće emisije.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 1)

U nedjelju 21. lipnja navršava se 50 godina od kanonizacije Nikole Tavelića, Šibenčanina pa emisiju Trag vjere od 8:05 povodom ovog jubileja u cijelosti posvećujemo svetom Nikoli Taveliću. Najavit ćemo središnju svečanost, te čuti svjedoke vremena koji se i danas jasno sjećaju kanonizacije. Najavljujemo i premijeru dokumentarnog filma o Nikoli Taveliću urednika kolege Nene Kužine, a govorimo prije svega o mučeničkom svjedočanstvu prvoga hrvatskog sveca, njegovom primjeru, zagovoru i svetom životu.

Emisija Tisuću bisera koja se od 10:05 realizira se iz HRT studija u Splitu uz ostalo donosi: Grad Hvar obustavlja uvođenje 5G tehnologije. Komižani najavljuju novi prosvjed. Koronavirus nije usporio investiciju Hrvatskih cesta na Braču. Radovi na obilaznici Ložišća završit će i prije ugovorenoga roka. Nakon dva desetljeća otok Vis dobiva veterinarsku ambulantu.


U emisiji za nacionalne manjine Multikultura od 16:05 donosimo: Zagrebačke fontane ispred Nacionalne i sveučilišne knjižnice bile su proteklog ponedjeljka uvečer u znaku nacionalnih manjina - obilježen je, naime, Dan nacionalnih manjina Grada Zagreba. Posjetili smo Dobrotvorno društvo Merhamet u Sisku, a o radu Merhameta ispričat će voditelj, volonteri i korisnici. Zahvaljujući predanosti i vezanosti pojedinaca uz prostor gdje žive, isti ostaju bogatiji za kroniku i arhivu. Profesor Vjenceslav Herout strastveni je kroničar Daruvara i okolice - dobio je za svoj rad i priznanje Grada Daruvara, nagradu za životno djelo. U osječkom kinu Urania do 23. lipnja oni koji vole film i poljsku kinematografiju imaju priliku gledati projekcije na trećem Festivalu poljskih filmova Visla.


Foto: Dario Njavro za HRT

U emisiji Melodije s patinom od 17:30 urednik Marin Margitić, iz bogatog i dragocjenog fonoarhiva Hrvatskoga radija, nudi obilje skladbi koje zaslužuju atribut evergreena ili vječno zelenih melodija svjetske i domaće produkcije.

U Radio sceni od 18:05 emitiramo djelo Dubravka Jelačića Bužimskog Nezaboravni razgovori u kavani Corso – Posljednji gost iz kavane Corso. Prošlo je vrijeme u kojem je Vladimir Vuković Vladek oko svojeg stola u kavani Corso okupljao prijatelje i moderirao nezaboravne rasprave. Pisac, dosta godina kasnije, snatri o nekadašnjim druženjima, atmosferi i vremenu, te odlučuje ući u napuštenu kavanu. Tamo zatiče nekoga. Ili nešto? Susret će ga tako oplahnuti da će zaplesati kao Gene Kelly pobjeđujući dosadnu kišu i sve buduće kiše u svojem životu.

U terminu Priče za velike i male od 19:50 čitamo priču Jelene Pervan Tonka će sutra.


Foto: Dario Njavro za HRT

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 2)

Od 10 sati slijedi emisija Svakom loncu poklopac zamišljena kao projekt koji za cilj ima promidžbu turističke, gastronomske, enološke i tradicijske ponude različitih krajeva Hrvatske. Kroz emisiju želi se potaknuti i poduprijeti lokalno poduzetništvo vezano za turizam, vinarstvo i ugostiteljstvo.

U sklopu emisije Sport i glazba možete pratiti prijenose nogometnih utakmica hrvatske Lige Inter – Osijek od 19 sati, te Gorica – Dinamo i Varaždin – Istra od 21 sat.Treći program Hrvatskoga radija (HRT — HR 3)

Od 16:35 pratimo snimku koncerta održanog 17. siječnja 2019. u velikom studiju Sjevernonjemačkog radija iz Hanovera. Filharmonijskim orkestrom Sjevernonjemačkog radija ravna šef-dirigent Andrew Manze, a solist je jedan od najpoznatijih njemačkih violinista Christian Tetzlaff. Na rasporedu su uvertira operi Fidelio Ludwiga van Beethovena, Koncert za violinu i orkestar Johannesa Brahmsa i 5. simfonija u D-duru Ralpha Vaughana Williamsa.

Prvi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 1)Drugi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 2)

Maturantica Vee Delmonico igra popularnu internetsku igricu i uskoro se nađe u opasnoj adrenalinskoj igri mačke i miša, koja će na kraju utjecati na cijelu njezinu budućnost. Akcijski triler Nerve s Emmom RobertsDaveom Francom u naslovnim ulogama na rasporedu je u 20:05.

Treći program Hrvatske televizije (HRT — HTV 3)
Svoje omiljene radijske i televizijske emisije možete pratiti uživo i na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Na spomenutoj usluzi možete pronaći, pogledati ili ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata.