Iz programa HRT-a izdvajamo

Iz programa HRT-a ove nedjelje, među ostalim, preporučujemo sljedeće emisije.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 1)

Ministarstvo poljoprivrede diljem Hrvatske predstavlja nacrt Strategije poljoprivrede od 2020. do 2030. godine. U Emisiji za selo i poljoprivredu od 8:05 poslušajte kako je komentiraju zamjenik predsjednika Hrvatske voćarske zajednice Stjepan Zorić te pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu Vukovarsko-srijemske županije Andrija Matić? Još tri godine stranci neće u Hrvatskoj moći slobodno kupovati poljoprivredno zemljište. Može li Dalmacija, kao i Istra, postati u svijetu poznato odredište vrhunskih maslinovih ulja? Zašto je došlo do pomora pčela u Međimurskoj županiji? U Budrovcima se za nekoliko dana otvara moderna svinjogojska farma u vlasništvu Mirka Kolića. Kakav je bio njegov put do uspjeha?


Foto: Dario Njavro za HRT

U povodu 50. obljetnice kanonizacije svetog Nikole Tavelića na Prvom programu Hrvatskoga radija i Prvom programu Hrvatske televizije od 10 sati izravno prenosimo svetu misu iz Šibenika, rodnoga grada prvog službeno proglašenog hrvatskog sveca. Svečani ophod s replikom najstarije Svečeve slike počet će od katedrale sv. Jakova, obalom do samostanske crkve i Hrvatskog nacionalnog svetišta, crkve sv. Frane. Predvoditelj mise, u zajedništvu sa šibenskim biskupom Tomislavom Rogićem, hrvatskim nadbiskupima i biskupima, provincijalima, svećenicima i redovnicima, bit će apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj nadbiskup Giorgio Lingua.

U emisiji Glazba s potpisom od 14:05 slušat ćete pjesme velikog američkog pijanista, pjevača i skladatelja Burta Bacharacha.

Središnje informativne emisije Hrvatskoga radija možete slušati od 15, 19 i 22 sata. Donosimo vijesti, izvješća, obrade aktualnih tema te izravna reporterska javljanja o glavnim događajima dana te podatke o vremenu i prometu.

U terminu Radioigre za djecu od 16:05 emitiramo djelo braće Grimm Stoliću, prostri se.


Foto: Dario Njavro za HRT

U emisiji Melodije s patinom od 17:30 urednik Marin Margitić, iz bogatog i dragocjenog fonoarhiva Hrvatskoga radija, nudi obilje skladbi koje zaslužuju atribut evergreena ili vječno zelenih melodija svjetske i domaće produkcije.

U terminu Priče za velike i male od 19:50 čitamo priču Nevenke Bakoš Apetit crnog mikana.

Sutra od 7:30 do 9 sati možete pratiti predstavljanje kandidata i lista za parlamentarne izbore.

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 2)

Od 10 sati družimo se u našem retro lifestyle magazinu Hulahop! Prisjetit ćemo se zajedno najljepših pjesama, filmskih zvijezda, modnih trendova i događaja koji su obilježili 50-e, 60-e i 70-e godine prošlog stoljeća.

U sklopu emisije Sport i glazba možete pratiti prijenose nogometnih utakmica hrvatske Lige Slaven Belupo – Rijeka od 19 sati te Lokomotiva – Hajduk od 21 sat.Treći program Hrvatskoga radija (HRT — HR 3)

Od 20 sati u Klasičnu večer zagrebačkih šišmiša uvrstili smo tri čuvene partiture Georga Friedricha Händela, a to su Muzika na vodi i Glazba za kraljevski vatromet koje donosimo u izvedbi njemačkog ansambla Collegium Aureum, te majstorov trodijelni oratorij Mesija.

Prvi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 1)Drugi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 2)Treći program Hrvatske televizije (HRT — HTV 3)

Priča Mire Brankovića Iran - zemlja i ljudi dokumentarni je film o povijesti jedne od najstarijih svjetskih civilizacija, kroz drevne gradove, rukotvorine i grobnice u dolini vladara. Na rasporedu je u 20:05.

Svoje omiljene radijske i televizijske emisije možete pratiti uživo i na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Na spomenutoj usluzi možete pronaći, pogledati ili ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata.