Alpe Dunav Jadran

27. lipnja na HRT – HTV 4 u 18:25
Stižu vam nove slike iz srednje Europe, koje i ovaj put odlikuje tematsko šarenilo.

Nakon razornog zagrebačkog potresa u ožujku, oko 150 statičara volontera odmah je pojurilo prema području epicentra. Ljudima su dali prve procjene šteta, a Vladi RH predložili osnivanje hitne službe stručnjaka za elementarne nepogode.

Tko ima vozačku dozvolu, a želi nešto više od automobila, može se zaputiti u Nesselwang u pokrajini Allgäu, te nakon brzog tečaja unajmiti traktor oldtimer i njime poći u istraživanje okolice.

Slikoviti gradić na vodi Polcenigo, samo 25 km sjeverozapadno od Trsta, pravo je mjesto za opuštajući vikend u ritmu vode koja stalno mijenja boju ovisno o dnevnom svjetlu i godišnjem dobu.

Eva Pavlič Seifert je povjesničarka umjetnosti, Aljaž Celarc geograf. Zajedno čine tandem PlateauResidue. U svojim projektima rado isprepleću ono što ih najviše veseli: zdravu prirodu, vremenske mijene, umjetnost i nove medije.

I predobro znamo kako je složena i skupa obnova oronulih gradskih pročelja. Zato ih je u Budimpešti skupina grafičara odlučila oživiti bojom i atmosferom. Među najuspjelijima im je zidna slika poznate Rubikove kocke.

Urednica je Daria Marjanović, a realizatorica Sanja Arsenić

Reprizno izdanje emisije možete pogledati i u nedjelju u 12:20 i 3:30.


Sve o dosadašnjim emisijama možete doznati na web stranicama emisije Alpe Dunav Jadran.

      

Emisiju možete pratiti i preko hrti.hr, a emitirana izdanja pronaći u videoteci multimedijske usluge HRTi.

Posjetite naš Facebook, Twitter te Instagram.