Zvrko ide u Čudosvijet

Svakodnevno na HRT – HTV 2 u 7:15

Animirana serija Zvrko ide u Čudosvijet (MESSY GOES TO OKIDO) prati malo znatiželjno čudovište u njegovoj potrazi za odgovorima na sve što želite znati!


Imate li pitanje? Trebate odgovor? Treba i Zvrko, a on za odgovorom kreće u Čudosvijet! Provedite neko vrijeme u društvu malog, znatiželjnog, čupavog plavog čudovišta dok postavlja pitanja, istražuje i u igri razdragano traga za odgovorima kroz cijeli Čudosvijet!

Ova humoristična, pustolovna, znanstveno-obrazovna serija prati radoznalo, pothvata željno, nestašno čudovište dok pronalazi odgovora na sve što bi djeca od 3 do 5 godina htjela znati. Zašto stvari padaju dolje a ne gore? Odakle dolazi jeka? U nevjerojatnim pustolovinama i traganjima za odgovorima Zvrka prate dva najbolja prijatelja, Zorica i Srećko. Pomaže im trojac znanstvenika-čudaka - Zoki, Zita i Zrin. Svi zajedno odletjet će na Mjesec, smanjiti se na veličinu atoma i lebdjeti na leđima divovskog leptira!Cilj je serije na zoran način, kroz priču, šalu i pustolovinu približiti znanstveni pogled na svakodnevni život. Zvrko postavlja pitanja iz područja prirode, svijeta životinja, tehnologije, svemira i ljudskog tijela.
Zvrko živi u pravom domu iz stvarnoga svijeta - svaka kuća ima neko zvrkasto čudovište, ono koje jede čarape i pravi nered. Upravo ovdje Zvrko pronalazi velika pitanja za svaku epizodu. Kad naiđe na kakvo pitanje - npr. Kako ribe ostaju pod vodom tako dugo? - vrijeme je da u potrazi za odgovorom otputuje u Čudosvijet. Ovaj svijet je Zvrkova inačica Narnije, mjesto na kojem postoje svi odgovori. Po dolasku, pridružuju mu se najbolji prijatelji blizanci - Zorica, nepromišljena, ali odlučna djevojčica, uvijek spremna na istraživanje - i Srećko, njezin maštoviti brat.Zorica i Srećko nadahnjuju Zvrkovu žeđ za znanjem kao i njegovo živahno, čudovišno ponašanje. Putem nailaze i na sjajni trio znanstvenika - Zokija, Zitu i Zrina. Zoki je veliko četvrtasto računalo koje uvijek razmišlja i spremno objašnjava neku teoriju. Zita je trokutasta inženjerska stručnjakinja koji voli popravljati rakete i izrađivati stvari u svojoj radionici. Zrin lebdi poput kolibrića, ispušta pištave zvukove i mijenja oblik po volji. Svi zajedno doživljavaju svakojake nezgode i često se nađu u škripcu, no zatim vrhunski domišljato pronađu odgovore na svoja važna pitanja.

Sadržaj epizoda pročitajte na rasporedu emitiranja.