Sunčana strana Prisavlja - tribina: Filmski festivali

27. lipnja na HRT – HTV 3 u 20:30

Nakon što je projektom Glazba i grad otvorena ljetna pozornica na Prisavlju, ispred zgrade HRT-a nastavljaju se kulturna iznenađenja. Ove subote, publika osim pred malim ekranima (HTV3), može uživo sudjelovati na okruglom stolu koji će se održati pod nazivom Filmski festivali i filmska industrija vs. korona.
Sunčana strana Prisavlja - prijenos koncerta grupe Detour
Gosti su Chris Marcich, ravnatelj Hrvatskog audiovizualnog centra, Ognjen Sviličić, redatelj, Igor Mirković, redatelj, direktor Motovun Film Festivala, Daniel Rafaelić povjesničar filma i Maja Vukić, predsjednica Hrvatske udruge producenata. Videolinkom se javlja Jovan Marjanović, član Odbora i direktor Industrijskog dijela programa sa Sarajevo film festivala. Razgovor moderira urednica emisije Maja Njirjak.

Iz New Yorka se javlja Vanja Černjul, direktor fotografije koji je karijeru izgradio u Hollywoodu, iz Berlina Bernd Buder, jedan od organizatora festivala Berlinale i Cottbus te Mickael Marin, direktor Međunarodnog festivala animiranog filma u Annecyju, a doznajemo i sve novosti sa Sarajevo film festivala.

Nakon okruglog stola publiku će rasplesati grupa Detour, dok će filmsku noć za sve posjetitelje na dekicama na Prisavlju, zaokružiti projekcija filma Buena Vista Social Club pod zvijezdama.

Kroz program vodi Daniela Trbović.

Urednica je Maja Njirjak, redatelj Zoran Nikolić, a urednica projekta Vlatka Kolarović.
Osim na Trećem programu Hrvatske televizije tribinu pratite i preko multimedijske usluge HRTi.