Ne-Ne - crtana serija

1. srpnja na HRT – HTV 2 u 9 sati

Ne-Neu je pun kljun prizemna života u Lugu Jezerskom. Nakon što je ispitao kako dišu njegovi prijatelji, odlučuje otići u pustolovinu s kompićem rakom Mini-Megom. Uto kiša prekine igru, a ako naš prijatelj čudnovati kljunaš nešto ne podnosi, onda su to mokre noge.


Prijatelji stoga odgode svoju veliku pustolovinu dok se vrijeme ne proljepša, no danima kiši i njihovo seoce u poplavi nestane. Ne-Ne se sad nađe za kormilom čudnovata broda koji je sklepao njegov prijatelj Meštrić. Mora dovesti svoje sugrađane u sigurnu luku te se suočiti s olujom, brodolomom i jednim nestašnim dinosaurom. Htio je pustolovinu, sad će je i dobiti!

U 1. epizodi Ne-Ne se želi baviti sportom Ne-Ne se ne osjeća dobro, a volio bi biti snažan i u formi tako da se počinje baviti sportom. Njegovi prijatelji predlažu različite aktivnosti, sve jednu intenzivniju od druge. Ne-Ne na kraju uništi Meštrićevu multipraktičnu sportsku spravu koja šiba kroz cijeli Lug Jezerski. Srećom, Ne-Ne se dosjeti da je pretvori u vrhunski stroj za spavanje!

Crtanu seriju odabrala je Rahela Štefanović.