Dobra borba - priče iz odvjetničkih ureda u Chicagu

Od 3. do 5. srpnja na HRT – HTV 2 u večernjem terminu (12)

Radnja serije Dobra borba počinje godinu dana nakon događaja u posljednjoj epizodi Dobre žene. Diane Lockhart je svega dosta. Dok je na televiziji gledala Trumpovu inauguraciju, shvatila je da je krajnje vrijeme da se pokupi. Dala je polog za kuću u Provansi, dala otkaz u odvjetničkom uredu i namjerava u Francuskoj pisati memoare. Ali rijetko kad u životu sve ide glatko.

U trenutku kad Diane odluči napustiti pravo, njezino kumče Maia Rindell počinje karijeru kao suradnica u Dianeinom uredu. Ali Maijini roditelji Lenore i Henry Rindell izazovu iznenadani financijski skandal - deset puta veći nego Madoffov - koji cijeli Chicago baci na koljena. Svi se počnu zgražati nad Maijom, a Diane nakon blistave karijere ostane bez ičega.

Zbog financijskog skandala koji su Rindelli skrivili, Diane izgubi sav novac, a u stari je ured više ne žele primiti. Nada joj se vrati tek nakon što joj njezin stari pravni rival Adrian Boseman velikodušno ponudi posao u Reddick, Boseman & Kolstadu, njegovom uredu gdje su zaposleni samo Afroamerikanci. Diane ga uspije nagovoriti da primi i Maiju, usprkos skepsi njegove partnerice Barbare Kolstad.

U Reddick, Boseman & Kolstadu Diane susreće poznata lica. Među njima su Marissa Gold, a tu je i bivša partnerica Alicije Florrick, Lucca Quinn, koju čekaju obračuni s Colinom Morrellom, novom zvijezdom u tužilaštvu. Iako počinju sa samog dna, Diane i Maia su spremne za borbu - perje će frcati.
U novoj seriji kolosalna financijska prijevara mladoj odvjetnici Maiji Rindell (Rose Leslie) uništi ugled, a njezinu mentoricu i kumu Diane Lockhart (Christine Baranski) ostavi bez cjelokupne ušteđevine. Prisiljene napustiti Lockhart & Lee, njih dvije se pridružuju Lucci Quinn (Cush Jumbo) u jednom od vodećih odvjetničkih ureda u Chicagu.

U 5. epizodi koju prikazujemo u petak u 22:45 Lucca brani televizijskog scenarista i producenta u parnici o autorskim pravima u koju je upleten i predsjednik Sjedinjenih Država. Mike Kresteva kreće u pohod na Reddick, Boseman & Kolstad. U epizodi gostuju Carrie Preston, Matthew Perry i John Benjamin Hickey.

U 6. epizodi koju ne propustite u subotu u 23:15, nakon što im je tehnološki tajkun Neil Gross postao klijent, ured mora smisliti kako će suzbiti govor mržnje na platformi njegove društvene mreže. Maia sve više sumnja u oca nakon što joj Jax svojim posjetom priredi neugodno iznenađenje. Luccina i Colinova ljubavna veza se zahuktava. U epizodi gostuju Carrie Preston i John Benjamin Hickey.

U nedjelju u 23:15 na rasporedu je 7. epizoda serije. Mike Kresteva pred istražnom porotom izlaže dokaze protiv Reddick, Boseman & Kolstada, ali oni su isplanirali vlastitu strategiju kojom namjeravaju Krestevu srušiti pred porotom. Colin se na sudu nađe u nebranom grožđu. U epizodi gostuju Carrie Preston, Matthew Perry i Aaron Tveit.

U seriji GOOD FIGHT 1 glume Christine Baranski (Diane Lockhart), Cush Jumbo (Lucca Quinn), Rose Leslie (Maia Rindell), Delroy Lindo (Adrian Boseman), Audra McDonald (Liz Lawrence-Reddick), Sarah Steele (Marissa Gold), Justin Bartha (Colin Morrello), Michael Boatman (Julius Cain), Nyambi Nyambi (Jay Dipersia).

Autori su Michelle King, Robert King i Phil Alden Robinson, a izvršni producenti Robert i Michelle King, Ridley Scott, David Zucker, Liz Glotzer i Brooke Kennedy.