Dobar, bolji, najbolji...britanski slastičar

12. srpnja na HRT – HTV 2 u 12 sati

U ovoj iznimno popularnoj seriji, dobitnici nagrade BAFTA, entuzijastični slastičari amateri bore se za titulu najboljega.

Dvanaestero natjecatelja odjenulo je svoje pregače i zaputilo se na svoja mjesta u svima poznatom šatoru. Hoće li se uspješno nositi sa svim zadaćama ili pokleknuti suočeni s 30 novih izazova koje je za njih osmislio žiri, Mary Berry i Paul Hollywood?

Pod pritiskom, ograničeni vremenom, ovih dvanaestero natjecatelja moraju upotrijebiti svu svoju kreativnost i vještine žele li impresionirati žiri, izbjeći ispadanje i stići do finala.U 1. epizodi sedme sezone THE GREAT BRITISH BAKE OFF, koja nosi naziv Tjedan biskvita, voditelji Mel Giedroyc i Sue Perkins su ovdje, kao i Mary Berry i Paul Hollywood. Smislili su 30 novih izazova kojima će iskušati znanje, vještinu i kreativnost natjecatelja. Natjecanje započinje tjednom biskvita. Natjecatelji će se najprije uhvatiti u koštac s jednim britanskim klasikom, a potom ih čeka Maryn test znanja i vještina - popularni sitni kolači od nemasnog biskvita sa zahtjevnim ukrasima od čokolade.

Na kraju, u završnom izazovu, natjecatelji imaju priliku pokazati sve što znaju i umiju. Najbolji od njih bit će okrunjen titulom slastičarske zvijezde tjedna, dok će jedan od njih biti prisiljen napustiti šator.

Produkcija: Love Production za BBC