Dobra borba - priče iz odvjetničkih ureda u Chicagu

Od 10. do 12. srpnja na HRT – HTV 2 u večernjem terminu (12)

Radnja serije Dobra borba počinje godinu dana nakon događaja u posljednjoj epizodi Dobre žene. Diane Lockhart je svega dosta. Dok je na televiziji gledala Trumpovu inauguraciju, shvatila je da je krajnje vrijeme da se pokupi. Dala je polog za kuću u Provansi, dala otkaz u odvjetničkom uredu i namjerava u Francuskoj pisati memoare. Ali rijetko kad u životu sve ide glatko.

U trenutku kad Diane odluči napustiti pravo, njezino kumče Maia Rindell počinje karijeru kao suradnica u Dianeinom uredu. Ali Maijini roditelji Lenore i Henry Rindell izazovu iznenadani financijski skandal - deset puta veći nego Madoffov - koji cijeli Chicago baci na koljena. Svi se počnu zgražati nad Maijom, a Diane nakon blistave karijere ostane bez ičega.

Zbog financijskog skandala koji su Rindelli skrivili, Diane izgubi sav novac, a u stari je ured više ne žele primiti. Nada joj se vrati tek nakon što joj njezin stari pravni rival Adrian Boseman velikodušno ponudi posao u Reddick, Boseman & Kolstadu, njegovom uredu gdje su zaposleni samo Afroamerikanci. Diane ga uspije nagovoriti da primi i Maiju, usprkos skepsi njegove partnerice Barbare Kolstad.

U Reddick, Boseman & Kolstadu Diane susreće poznata lica. Među njima su Marissa Gold, a tu je i bivša partnerica Alicije Florrick, Lucca Quinn, koju čekaju obračuni s Colinom Morrellom, novom zvijezdom u tužilaštvu. Iako počinju sa samog dna, Diane i Maia su spremne za borbu - perje će frcati.
U novoj seriji kolosalna financijska prijevara mladoj odvjetnici Maiji Rindell (Rose Leslie) uništi ugled, a njezinu mentoricu i kumu Diane Lockhart (Christine Baranski) ostavi bez cjelokupne ušteđevine. Prisiljene napustiti Lockhart & Lee, njih dvije se pridružuju Lucci Quinn (Cush Jumbo) u jednom od vodećih odvjetničkih ureda u Chicagu.

U 8. epizodi koju ne propustite u petak u 23:45, jedan od osnivača ureda, Carl Reddick, iznenada se vrati na posao. Ugledni mjesni pastor traži pomoć ureda kako bi riješio pravno pitanje koje bi mu moglo ugroziti ostavštinu. Lucca nenadano upoznaje Colinove roditelje. Henry se u međuvremenu pokušava ponovno zbližiti s Maijom. U epizodi gostuju Louis Gossett Jr., Andrea Martin i Fisher Stevens.

Diane i Adrian prihvaćaju angažman u još jednom slučaju vezanom za policijsko nasilje, a ovaj put zastupaju neočekivano, ali poznato lice: Colina Sweeneyja. Lucca zastupa Maiju u razgovoru s FBI-evim istražiteljem koji traži podatke o skandalu Rindell. U epizodi gostuju Dylan Baker i Jane Lynch. Sadržaj je to subotnje 9. epizode koja je na rasporedu u 22:55.

U 10. epizodi koju prikazujemo u nedjelju u 23:20 Diane prihvati slučaj novog klijenta koji je optužen za kibernetički terorizam, no taj potez urodi nepredviđenim posljedicama za cijeli ured, a pogotovo za Luccu. Slučajni splet okolnosti poveže Diane i Kurta. Henry Maiji otkrije dotad nepoznatu istinu o skandalu. U epizodi gostuju Jason Biggs i John Cameron Mitchell.

U seriji GOOD FIGHT 1 glume Christine Baranski (Diane Lockhart), Cush Jumbo (Lucca Quinn), Rose Leslie (Maia Rindell), Delroy Lindo (Adrian Boseman), Audra McDonald (Liz Lawrence-Reddick), Sarah Steele (Marissa Gold), Justin Bartha (Colin Morrello), Michael Boatman (Julius Cain), Nyambi Nyambi (Jay Dipersia).

Autori su Michelle King, Robert King i Phil Alden Robinson, a izvršni producenti Robert i Michelle King, Ridley Scott, David Zucker, Liz Glotzer i Brooke Kennedy.