Finalna večer 60. Festivala zabavne glazbe Split 2020.

12. srpnja na HRT - HTV 1 u 21:30

Ove godine splitski festival zabavne glazbe slavi jubilej - 60 godina postojanja. U izravnom televizijskom i radijskom prijenosu naći će se 22 nove skladbe u izvođenju poznatih pjevača hrvatske estrade, a sve njih pratit će veliki festivalski orkestar kojim će ravnati Joško Banov, Josip Cvitanović i Toni Ćićerić.

Nastupit će Ibrica Jusić, Goran Karan, Tedi Spalato, Giuliano, Mladen Grdović, Tomislav Bralić i klapa Intrade, Marko Tolja, Neno Belan, Hari Rončević, Petar Dragojević, Klapa Rišpet, Ivo Perkušić, Lorena, Alen Nižetić, kao i popularni kvartet The Frajle...

Svi oni garancija su dobre zabave i dobre dalmatinske pisme.

Voditelji su Doris Pinčić, Mirna Maras i Duško Ćurlić. Redatelj TV prijenosa je Zoran Nikolić, scenograf Davor Antolić Antas, producent Mate Letica, glazbena producentica Margareta Mihalić, ton-majstori Emir Altić i Alen Križančić, a urednik Željen Klašterka.Osim na HTV 1 i usluzi HRTi, retrospektivu poslušajte i na Drugom programu Hrvatskoga radija (odgođeni prijenos nakon utakmice u 23 sata) te na Radio Splitu.

Urednik radijskog prijenosa je Zlatko Turkalj Turki, producentica Tanja Vuleta, tehničko vodstvo čini Robert Čubrić, a ton-majstori su Emir Altić i Alen Križančić. Za tonsku realizaciju zaduženi su Bruno Barić, Miroslav Šeb i Rudi Iličić, a glazbena producentica je Margareta Mihalić.