Iz programa HRT-a izdvajamo

Iz programa HRT-a ove subote,  među ostalim, preporučujemo sljedeće emisije.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 1)

Tragu vjere od 8:05 poslušajte: zvanje teolog, nije kao što se često misli, pridržano svećenicima i službenicima Crkve. Teološki fakulteti od samog početka sveučilišnog obrazovanja bili su njihov sastavni dio. U emisiji predstavljamo neke teološke fakultete i učilišta, ali i otvaramo pitanja suvremenog načina života na koje mladi mogu naći odgovore upravo na studiju teoloških znanosti.U emisiji Tisuću bisera koja se od 10:05 realizira iz HRT studija Rijeka vodimo vas na otok Cres. Uoči blagdana Svetog Ivana, posjetili smo selo Punta Križa, na najjužnijem dijelu Cresa i razgovarali s članom Zavičajnog društva Punta Križa, Ljubom Galjanićem koji nam je otkrio mnoge zanimljivosti o životu, nekad i danas, u selu ali i na cijelom otoku. Razgovarali smo i s Jelenom Dunato, ravnateljicom Creskog muzeja, koja nam je ispričala zanimljivu legendu o Svetom Gaudenciju, zaštitniku Osora i stanovnika Cresa. 

U emisiji za nacionalne manjine Multikultura od 16:05 donosimo: Sutra se održavaju parlamentarni izbori za deseti saziv Hrvatskog sabora - pripadnici nacionalnih manjina mogu birati hoće li glasati za manjinske liste ili za takozvane opće liste. Vijeće bošnjačke nacionalne manjine grada Zagreba i ove će godine obilježiti Dan sjećanja na genocid u Srebrenici. O Česima kao jednima od pionira turizma na našem moru reći će predsjednik Hrvatsko-češkog društva, Marijan Lipovac.   izlozima Poljske kulturne udruge Mikolaj Kopernik, u zagrebačkoj Savskoj ulici, postavljena je izložba Krakov Zagrebu.


Foto: Dario Njavro za HRT

U emisiji Melodije s patinom od 17:30 urednik Marin Margitić, iz bogatog i dragocjenog fonoarhiva Hrvatskoga radija, nudi obilje skladbi koje zaslužuju atribut evergreena ili vječno zelenih melodija svjetske i domaće produkcije. 

U Radio sceni od 18:05 emitiramo djelo Lopudska sirotica. Na pustom otočiću živio je svećenik o čijoj iznenadnoj i tajnovitoj smrti istragu vode vatikanski istražitelji. Ovo je okvir priče u koji je smještena dramska balada o zabranjenoj ljubavi djevojke s Lopuda i svećenika. Svojedobno spašen u velikoj morskoj oluji, svećenik prizdravlja u kući u kojoj djevojka živi s braćom. Između njih rađa se silovita i iskrena ljubav. Svake noći djevojka će potajno, nošena snagom ljubavi, plivati do svoga dragoga.

U terminu Priča za velike i male od 19:50 čitamo priču Tamare Bakran U mjesec, na rođendan.


Foto: Dario Njavro za HRT

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 2)

Od 10 sati slijedi emisija Svakom loncu poklopac koja je zamišljena kao projekt koji za cilj ima promidžbu turističke, gastronomske, enološke i tradicijske ponude različitih krajeva Hrvatske. Kroz emisiju želi se potaknuti i poduprijeti lokalno poduzetništvo vezano za turizam, vinarstvo i ugostiteljstvo.

Treći program Hrvatskoga radija (HRT — HR 3)Od 11:15 u emisiji Na kraju tjedna gost je hrvatski branitelj Vilim Karlović, autor knjige Preživio sam Vukovar i Ovčaru. Govorit će o vjeri, cjeloživotnim križnim putovima, odnosu institucija prema Domovinskom ratu i težnji da svako sjećanje stavi na papir.


Pogledajte što izdvajamo iz programa Hrvatske televizije.

Prvi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 1)
Drugi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 2)
Treći program Hrvatske televizije (HRT — HTV 3)

Svoje omiljene radijske i televizijske emisije možete pratiti uživo i na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Na spomenutoj usluzi možete pronaći, pogledati ili ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata.