Iz programa HRT-a izdvajamo

Iz programa HRT-a ove nedjelje, među ostalim, preporučujemo sljedeće emisije.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 1)

Kad će biti usvojena Strategija hrvatske poljoprivrede i zašto je HUP nezavisno od Ministarstva izradio Viziju razvoja domaćeg agrara do 2030. samo su dva od pitanja na koja tražimo odgovor u Emisiji za selo i poljoprivredu od 8:05. Čut ćemo i hoće li kiše ugroziti kvalitetu pšenice, zašto su nezadovoljni malobrojni proizvođači povrća u Cetinskoj krajini. Naš gost je tajnik Saveza udruga privatnih šumovlasnika Miljenko Županić.Nedjeljnu misu prenosimo iz župe Predragocjene Krvi Isusove koja okuplja vjernike stanovnike zagrebačkog Kozari Boka na Žitnjaku. Župu već 55 godina, od njezina osnutka, vode oci franjevci, a broji oko 12 tisuća ljudi. Više o samoj župi, njezinoj povijesti i pastoralnim aktivnostima te vjerničkom životu od 10:50 reći će nam župnik fra Željko Janjić, a od 11 sati misu u župnoj crkvi služi župni vikar fra Tomislav Smiljanić.

U današnjem jazz izdanju emisije Glazba s potpisom od 14:05 slušat ćete vokalni jazz, a pjevaju Sammy Davis Jr, Sarah Vaughan, Sting, Tuck & Patty, Kevin Mahogany, Madeleine Peyroux, Melody Gardot, Andy Bey.

Središnje informativne emisije Hrvatskoga radija možete slušati od 15, 19 i 22 sata. Donosimo vijesti, izvješća, obrade aktualnih tema te izravna reporterska javljanja o glavnim događajima dana te podatke o vremenu i prometu.


Foto: Dario Njavro za HRT

U terminu Radioigre za djecu i mlade od 16:05 emitiramo djelo Olje Savičević Ivančević MOJ PRIJATELJ MAČKODLAK. Mačkodlak je opak, strašan i jezovit stvor koji plaši susjedstvo sve dok u njega ne dođe jedna tužna djevojčica. Uz mnogo songova i glumačke igre ova priča o djevojčici koja ne zna da joj je majka u bolnici i da ju je zbog toga otac iznenada ostavio kod bake postaje nježna priča o prijateljstvu i ljubavi, razumijevanju i dijeljenju tuge i sreće na najbolji mogući način.

U emisiji Melodije s patinom od 17:30 urednik Marin Margitić, iz bogatog fonoarhiva Hrvatskoga radija, nudi obilje skladbi koje zaslužuju atribut evergreena ili vječno zelenih melodija svjetske i domaće produkcije.Od 19:30 do jedan sat poslije ponoći na izborni dan donosimo posebnu emisiju vrhunske produkcije sa stručnim gostima u studiju, prvim izlaznim anketama, javljanjima iz stranačkih stožera te analizama izbornih rezultata.

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 2)

Od 10 sati družimo se u našem retro lifestyle magazinu Hulahop! Prisjetit ćemo se zajedno najljepših pjesama, filmskih zvijezda, modnih trendova i događaja koji su obilježili 50-e, 60-e i 70-e godine prošlog stoljeća.Treći program Hrvatskoga radija (HRT — HR 3)

Od 20 sati u Klasičnoj večeri zagrebačkih šišmiša donosimo tri Purcelova značajna djela, a to su semi-opera u pet činova Vilinska kraljica, Oda za rođendan i Glazba za pogreb engleske kraljice Mary II. U završnom programskom bloku donosimo osebujno instrumentalno djelo Lachrimae, ili sedam suza koje je 1604. godine napisao engleski renesansni skladatelj i lutnjist John Dowland.

Prvi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 1)

Od 18:15 na izborni dan donosimo posebnu emisiju vrhunske produkcije sa stručnim gostima u studiju, prvim izlaznim anketama u 19 sati, javljanjima iz stranačkih stožera te analizama izbornih rezultata. Gosti komentatori su Smiljana Leinert-Novosel, Pero Maldini, Berto Šalaj i Božo Skoko.

Drugi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 2)
Treći program Hrvatske televizije (HRT — HTV 3)

Svoje omiljene radijske i televizijske emisije možete pratiti uživo i na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Na spomenutoj usluzi možete pronaći, pogledati ili ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata.