Iz programa HRT-a izdvajamo

Iz programa HRT-a ovoga utorka, među ostalim, preporučujemo sljedeće emisije.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 1)

Središnje informativne emisije Hrvatskoga radija možete slušati od 15, 19 i 22 sata. Donosimo vijesti, izvješća, obrade aktualnih tema te izravna reporterska javljanja o glavnim događajima dana te podatke o vremenu i prometu.

Po vašem izboru od 16:05 predstavljamo antologijske izvedbe hrvatske zabavne, rock i pop glazbe. U današnjoj emisiji slušat ćete odabrane pjesme Zrinka Tutića.

U emisiji Melodije s patinom od 17:30 urednik Marin Margitić, koristeći bogatu i dragocjenu fono arhivu Hrvatskoga radija, nudi obilje skladbi koje zaslužuju atribut evergreena ili vječno zelenih melodija svjetske i domaće produkcije.


Foto: Dario Njavro za HRT

Ciklus Oda-birano od 18:15 donosi dokumentarno-glazbenu priču "Puhači s tračnica" nagrađivanog autora Hrvoja Korbara koja nas upoznaje s puhačkim orkestrom ZET-a. Iako je u sastavu danas ostalo tek desetak djelatnika ZET-a, a snage su pojačali studentima na privremenom radu u Zagrebu, bivšim članovima vojnog orkestra i drugim ljubiteljima glazbe, ova vesela družina podsjeća nas na iskonsku, dječju radost sviranja i stvaranja koja je nažalost tako često zaboravljena, a tako nepresušno potrebna svijetu u kojem živimo.

U terminu Priče za velike i male od 19:50 čitamo priču Majde Makovec Skoro kao priča o Crvenkapici.

U večernjem programu Uvijek Prvi od 20:05 donosimo niz zanimljivosti iz svijeta filma, kazališta, književnosti i likovnih umjetnosti. 


Foto: Dario Njavro za HRT

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 2)

Od 20 sati možete pratiti emisiju Andromeda koja u našem radijskom prostoru educira javnost i podiže svijest o Svemiru i našem mjestu u njemu. Uz stručnog suradnika odgovara se na pitanja slušatelja, komentira vijesti iz astronomije, astrofizike i astronautike.

Treći program Hrvatskoga radija (HRT — HR 3)

U terminu Radio drame od 18 sati emitiramo prvi dio Gogoljeva djela Mrtve duše. Besmrtna priča o "revizoru" mrtvih duša, Čičikovu, jedan je od onih vjekovječnih literarnih spomenika ljudskoj gramzivosti i gluposti. Da bismo glavninu pripovjedačkog tijeka obradili u aktivnijoj formi, te zadržali autorefleksije samog pisca na vlastitu literarnu poziciju, okvir smo osmislili dijalogom Gogolja i glavnog junaka. Sve druge scene prate tijek romana.

Pogledajte što izdvajamo iz programa Hrvatske televizije.

Prvi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 1)Drugi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 2)

Treći program Hrvatske televizije (HRT — HTV 3)
Svoje omiljene radijske i televizijske emisije možete pratiti uživo i na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Na spomenutoj usluzi možete pronaći, pogledati ili ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata.