Alpe Dunav Jadran

11. srpnja na HRT – HTV 4 u 18:25

P
remijerne slike iz srednje Europe očekuju vas tijekom cijelog ljeta svaki drugi tjedan u mjesecu već četrdesetak godina. Tako je i ovaj put. U novoj emisiji glavne su teme:

Projekt "ZaSve", nedavno proveden u Sloveniji, bio je namijenjen smanjivanju diskriminacije osoba s invaliditetom, socijalno slabijih, migranata i izbjeglica te pripadnika romske zajednice. Posebno su zanimljive bile iskustvene radionice za one koji se u radu susreću s ranjivim skupinama.

Talijanski paraolimpijski plivač Antonio Fantin na bazen je počeo dolaziti kao četverogodišnjak s djelomičnom paralizom nogu nakon kirurškoga zahvata. Danas je četverostruki europski prvak i drži svjetski rekord na 50 i 100 metara slobodno.

Na samo 35 kilometara južno od dvomilijunske Budimpešte močvara je Ócsa s poučnom stazom Selyem-rét, koja vodi kroz bajkoviti krajolik. To stanište autohtonih biljaka i životinja pod vodom je cijele godine.

Znamo za moderne zrakoplove koji su tako brzi da probijaju zvučnu barijeru, ali ne zna svatko da u Gornjoj Bavarskoj postoji stara tradicija rukovanja bičem bržim od zvuka. Jedan od "velemajstora" te tehnike je i Simon Wolff.

Život Klonimira Seršića iz Baške dostojan je scenarija za neki pustolovni film.   Bio je svjetski putnik, pilot, surfer, snimatelj, montažer... A u dobi od 95 godina dao nam je svoj prvi TV intervju.


Urednica je Daria Marjanović, a realizatorica Sanja Arsenić

Reprizno izdanje emisije možete pogledati i u nedjelju u 12:20 i 3:30.


Sve o dosadašnjim emisijama možete doznati na web stranicama emisije Alpe Dunav Jadran.

      

Emisiju možete pratiti i preko hrti.hr, a emitirana izdanja pronaći u videoteci multimedijske usluge HRTi.

Posjetite naš Facebook, Twitter te Instagram.