In memoriam Zdenka Heršak: Leo i Brigita

U povodu smrti glumice Zdenke Heršak, večeras na HRT - HTV 3 u 21:40 prikazujemo TV dramu Leo i Brigita, u kojoj, uz Borisa Buzančića, ima glavnu ulogu.

Preminula glumica Zdenka Heršak

TV drama govori o životu zagrebačke neudane gospođe srednjih godina u čiji se život nenametljivo uvukao muškarac kojemu je iznajmila sobu. Problemi počinju kada shvati da se došljak u njezinu stanu bavi vrlo čudnim čak i bizarnim poslom koji neće promaknuti ni policiji.

TV film Leo i Brigita, snimljen 1989., romantična je i humorom protkana filmska priča scenarista i redatelja Zrinka Ogreste, autora višestruko nagrađivanih dugometražnih filmova "Krhotine", "Isprani", "Crvena prašina", "Tu", "Iza stakla", "Projekcije".

Ogresta je u filmu okupio brojnu i biranu glumačku ekipu. U naslovnim ulogama pojavljuju se Zdenka Heršak i Boris Buzančić, a uz njih i Zvonko Lepetić, Ivo Gregurević, Danko Ljuština, Franjo Majetić, Vjera Žagar-Nardelli i drugi.

Direktor fotografije bio je Davorin Gecl, montažer Josip Podvorac, scenografkinja Latica Ivanišević, a urednica Maja Gregl.