Bogat srpanjski program na HRT-ovoj "Sunčanoj strani Prisavlja"

HRT-ova "Sunčana strana Prisavlja" u srpnju dovodi Pipse, Cubismo i Nolu s Jazz orkestrom HRT-a, Psihomodo pop, Mateja Meštrovića s Tamburaškim orkestrom HRT-a, filmske projekcije i Sarajevski film festival, tematske tribine...

Nakon prvih desetak dana, otkako je Hrvatska radiotelevizija (HRT) više nego uspješno otvorila vrata svog štićenog prostora na travnjaku HRT-ova južnog "dvorišta" velikom ljetnom open-air projektu "Sunčana strana Prisavlja", a publika oduševljeno prihvatila otvaranje takve nove, besplatne ljetne pozornice u Zagrebu, projekt se nastavlja serijom recentnih i popularnih koncerata, filmskih projekcija, tematskih okruglih stolova i plesnih večeri i u srpnju. 

Tako je HRT, uz izravne prijenose i snimke koncerata svih svojih orkestara (Jazz, Tamburaškog i Simfonijskog orkestra HRT-a, kao i Zbora HRT-a ) na svom Trećem programu HTV-a, već ugostio Massima, Bojana Jambrošića te Gabi Novak i Danijelu Pintarić, grupu Detour... I pritom nijednom nije prekršila upute Nacionalnog kriznog stožera o poštovanju socijalne distance i u publici i na pozornici, kao i o dopuštenih 500 sudionika programa, uključujući i publiku i produkcijsko osoblje i izvođače. A u srpnju nas očekuje još bogatiji program.

Naime, već u utorak, 14. srpnja u 20:30 na veliku HRT-ovu open-air pozornicu stižu Cubismo i Nola s Jazz orkestrom HRT-a, a nakon programa nazvanog "All that Jazz" bit će i filmska projekcija glasovitog "La la Landa".

Samo dan poslije, u srijedu 15. srpnja gostuje virtuozni Matej Meštrović u neobičnoj kombinaciji s Tamburaškim orkestrom HRT-a, a večer će začiniti projekcija kultnog filma "Tko pjeva zlo ne misli". 

A ponedjeljak, 27. srpnja je rezerviran za emisiju uživo "Poštari lakog sna: spavati mirno u doba straha", te koncert legendarnih "Pipsa". Bit će to, naime, mala kompenzacija publici za koncert koji je grupa Pips, Chips & Videoclips trebala održati na zagrebačkoj Šalati, ali je zbog epidemije koronavirusa morao biti otkazan. Nakon koncerta planirana je projekcija filma "Trainspotting".

Samo dva dana poslije, u srijedu 29. srpnja u 20:30 na "Sunčanu stranu Prisavlja" stiže i popularni Gobac sa svojim Psihomodo popom. I taj će se koncert emitirati uživo na Hrvatskoj televiziji, tako da svi oni koji neće moći doći, zbog epidemioloških razloga i uvjeta o ukupnom dopuštenom broju izvođača i publike koje propisuje Nacionalni kizni stožer, koncert će moći prati na svojim malim ekranima. A prije Psihomoda nam se predstavlja Sarajevo Film Festival, pa donosimo brojne ekskluzivne intervjue s režiserima, a nakon koncerta gledamo film "The Square/Kvadrat" i intervju s redateljem Rubenom Östlundom, prošlogodišnjim predsjednikom žirija SFF-a.

Također, već sada možemo najaviti i potvrdu termina kojim će, nakon atraktivnog kolovoškog programa, "Sunčanu stranu Prisavlja" u rujnu - a nakon koncerta Jonathana koji je na rasporedu 5. rujna - u petak, 11. rujna zatvoriti karizmatični Rundek s Jazz orkstrom HRT-a. A u međuvremenu ćemo izaći s još mnogo naslova i ljetnih atrakcija. Stoga, pripremite dekice i maskice - i dođite na besplatno ljeto na Prisavlju!