Iz programa HRT-a izdvajamo

Iz programa HRT-a ove srijede, među ostalim, preporučujemo sljedeće emisije.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 1)

U Ljetu na Prvom od 8:05 iz HRT studija u Zadru donosimo prve srpanjske turističke brojeve na koje u zadarskoj Turističkoj zajednici gledaju s opreznim optimizmom o čemu razgovaramo s Antom Galićem, glasnogovornikom TZ Zadar. Idemo i do otoka Paga gdje su odlučili zajedno razvijati aktivni turizam o čemu nam govori direktorica TZ Grada Paga Vesna Karavanić. Razgovarali smo i s Ivom Bencun pokretačicom zadarskog Outdoor festivala, a za kraj svratit ćemo i do Parka prirode Vransko jezero gdje nastavljaju ulagati u razvoj infrastrukture kako bi svojim posjetiteljima pružili ljepši doživljaj o čemu smo razgovarali s ravnateljem parka Danijelom Katičinom.U emisiji Prva crta od 9:30 razgovaramo s predstavnicima logoraša srpskih koncentracijskih logora o pomoći koja im je potrebna kako bi podnijeli privatne tužbe protiv Republike Srbije. Vlada je načelno podržala njihovu inicijativu, ali to nije dovoljno.  

Od 10:05 do 12 sati možete pratiti program pod naslovom Uvijek Prvi u kojem donosimo obrade aktualnih tema te izravna reporterska javljanja o glavnim događajima dana.

U Minijaturama za radoznale od 12:10 iz Hrvatskoga pomorskog muzeja u Splitu čut ćemo priču o parobrodu Bakar.


Foto: Dario Njavro za HRT

Promjenama na zemljinoj površini mijenjaju se i tla sama. O tome što je to tlo i što ga sve ugrožava u emisiji Divni novi svijet od 12:17 razgovaramo s Ivicom Kisićem s Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

U emisiji za velike i male i njihove roditelje Zavrti zvrk od 12:42 čitamo ulomak iz knjige Dnevnik Pauline P. autorice Sanje Polak, a govorit ćemo i o afričkoj prašumi. 

Kulturne geografije tema je emisije Pogledi od 13:10. 

Po vašem izboru od 16:05 iz fonoteke Hrvatskoga radija slušat ćete album Electric cafe njemačke grupe Kraftwerk.

U terminu Priče za velike i male od 19:50 emitiramo priču Braća Grimm Matovilka.

U večernjem programu Uvijek Prvi od 20:15 govorit ćemo o zdravoj prehrani tijekom ljeta, zašto se važno puno kretati  te kako nam u svemu tome može pomoći i medicinska joga.


Foto: Dario Njavro za HRT

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 2)

U emisiji Koncerti i festivali na Drugom od 20 sati slušat ćete snimku koncerta pod naslovom Galeb i ja u počast pjesmama Zdenka Runjića održan u Opatiji u ožujku 2004.

Treći program Hrvatskoga radija (HRT — HR 3)

Od 18 sati ovotjedna se Theatralia, podnaslovljena Car je gol, bavi modalitetima osluškivanja izvedbe u predstavama u nastajanju, na premijernim predstavama i u istraživanju sveučilišnoga predavanja kao izvedbene prakse, obuhvaćajući Dubrovnik, Zagreb i London.

Prvi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 1)Drugi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 2)
Treći program Hrvatske televizije (HRT — HTV 3)
Svoje omiljene radijske i televizijske emisije možete pratiti uživo i na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Na spomenutoj usluzi možete pronaći, pogledati ili ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata.