Iz programa HRT-a izdvajamo

Iz programa HRT-a ovoga četvrtka, među ostalim, preporučujemo sljedeće emisije.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 1)

Od 10:05 do 12 sati možete pratiti program pod naslovom Uvijek Prvi u kojem donosimo obrade aktualnih tema te izravna reporterska javljanja o glavnim događajima dana.

Tročlana obitelj Hajdarović voli putovati. Za svoja putovanja Marina, Ljiljana i Krešimir Hajdarović sami prikupljaju ideje, samostalno ih planiraju, organiziraju i realiziraju. Kako su počeli putovati, što je čija dužnost na putu, gdje su sve bili i što im ta putovanja znače, govore u današnjoj emisiji Put pod noge od 12:17.

U noći 24. na 25. listopad po julijanskom ili 6. na 7. studenog po gregorijanskom kalendaru boljševici predvođeni Vladimirom Iljičem Lenjinom i Lavom Trockim srušili su u Petrogradu privremenu vladu. Bio je to savršeni državni udar.
Ti su događaji zaprepastili svijet, a jednog talijanskog novinara i pisca potaknuli su da napiše glasovito i kontroverzno djelo. Godine 1931. Curzio Malaparte objavit će knjigu pod naslovom Tehnike državnog udara. Kako su izvođeni savršeni državni udari i što je potrebno za njihov uspjeh poslušajte u Povijesti četvrtkom od 13:10. 

Po vašem izboru od 16:05 predstavlja antologijske izvedbe hrvatske zabavne, rock i pop glazbe. U današnjoj emisiji slušat ćete odabrane pjesme pjevača Zrinka Tutića.

U terminu Priče za velike i male od 19:50 emitiramo kinesku priču Tikvina kći.


Foto: Dario Njavro za HRT

U ovotjednoj emisiji Hrvatima izvan domovine od 20:15 uz ostalo poslušajte: Hrvatski predsjednik Zoran Milanović u radnome posjetu Austriji. Kako su glasali Hrvati izvan Hrvatske na proteklim parlamentarnim izborima? Tko će predstavljati Hrvate izvan Republike Hrvatske u 10. sazivu Hrvatskog sabora? Ragbijaški reprezentativci Južnoafrikanac Jason Davor Newton i Argentinac Damir Conci Johannesburg i Cordobu zamijenili su Zagrebom. Nesvakidašnja iseljenička priča - iza umjetničkog imena Yvan Del Sol krije se Ivan Rendulić, kompozitor, interpretator, aranžer, tonski majstor, imitator i likovni umjetnik rodom iz Siska. Kako je završio u Francuskoj i tamo stekao status priznatog umjetnika?


Foto: Dario Njavro za HRT

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 2)

U emisiji Svijet diskografije od 14 sati HR Hrvatska TOP LISTA predstavlja 10 najpopularnijih pjesama aktualne hrvatske produkcije. Uz glasovanje slušatelja i glazbenih urednika regionalnih radijskih postaja svakoga tjedna dobivamo sliku popularnosti pojedinih pjesama i izvođača.

Treći program Hrvatskoga radija (HRT — HR 3)

Od 20 sati slušat ćete arhivsku snimku i odlazimo na koncert održan 27. kolovoza 2017. u Utrechtu. Na njemu je izvedeno jedno od temeljnih djela glazbene literature i zapadnjačke civilizacije Misa u h-molu Johanna Sebastiana Bacha. Slušat ćemo izvedbu jednog od vrhunskih ansambala za interpretaciju barokne glazbe Vox Luminis.

Pogledajte što izdvajamo iz programa Hrvatske televizije.

Prvi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 1)
Drugi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 2)
Treći program Hrvatske televizije (HRT — HTV 3)
Svoje omiljene radijske i televizijske emisije možete pratiti uživo i na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Na spomenutoj usluzi možete pronaći, pogledati ili ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata.