Iz programa HRT-a izdvajamo

Iz programa HRT-a ovoga petka, među ostalim, preporučujemo sljedeće emisije.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 1)

Od 10:05 do 12 sati možete pratiti program pod naslovom Uvijek Prvi u kojem donosimo obrade aktualnih tema te izravna reporterska javljanja o glavnim događajima dana.

U emisiji Minijature za radoznale od 12:10 današnja priča iz Povijesnog i pomorskog muzeja Hrvatskoga primorja u Rijeci uključuje zakopano blago, jedno sumnjivo suđenje, nekoliko lažnih svjedočenja i jednu vrlo maštovitu osvetu. No sve je to tek način da upoznamo jednu uglednu obitelj koja je u Rijeci ostavila značajan trag.Znate li zašto zebra ima pruge ili čime se hrane kitovi? Ima li na Marsu života i koliko je ustvari velik svemir? Zanimljive činjenice o životinjama i svemiru doznajemo u Mudricama od 12:42.

U emisiji Slušaj kako zemlja diše od 13:10 predstavljamo vam projekte i priče iz Parka prirode Papuk, koji je ove godine obnovio svoj status u UNESCO-voj obitelji geoparkova, čemu je svakako doprinio i nedavno otvoreni edukativni centar Kuća Panonskog mora.

Po vašem izboru od 16:05 pripremili smo album Hey I am just like you kanadskih sestara Tegan i Sare.


Foto: Dario Njavro za HRT

U terminu Priče za velike i male od 19:50 čitamo priču Jasminke Tihi Stepanić Kako su koralji dobili crvenu boju.

Od 21 sat možete pratiti prijenos otvorenja 71. Dubrovačkih ljetnih igara koje se prvi put ne događa na Stradunu. Naš najstariji i najveći kulturni festival, unatoč pandemiji, uz epidemiološke mjere, održat će se. Publiku na brodovima, zatim na zidinama iznad šetnice pozdravit će Dubrovački simfonijski orkestar kojim će dirigirati Tomislav Fačini, Jazz orkestar HRT-a nastupit će pod ravnanjem Mirona Hausera. Glazbena poslastica je nastup pijanista Aljoše Jurinića te mezzosopranistice Dubravke Šeparović Mušović, Ivana Bonačića na saksofonu, a plesat će folklorni ansambl Linđo. Kao i svake godine, Igre otvaraju glumci Festivalskog dramskog ansambla. Prijenos je i na Prvom programu HTV-a.


Foto: Dario Njavro za HRT

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 2)

Od 10 sati možete slušati emisiju Globotomija, koja je svojevrsna satirična kronika svijeta i vremena u kojem živimo, s posebnim kritičkim osvrtom na društvene i dnevno-političke događaje koji tište i utječu na živote takozvanih "malih ljudi".

Prijenos nogometne utakmice hrvatske Lige Gorica – Varaždin možete slušati od 20 sati.

Treći program Hrvatskoga radija (HRT — HR 3)

Od 22:30 u emisiji Glazba i obratno predstavljamo dijelove jednosatne zvučne fantazije Audio.Prostor.Mašina koja je ostvarena uz stotu obljetnicu umjetničkog pokreta Bauhaus.Autori Christian Wittmann i Georg Zeitblom radikalno ispituju disparatne ideje i umjetničke trendove tog utjecajnog pokreta, u radijskoj proširenoj verziji osamnaest je odsječaka koji osvjetljavaju stoljeće interakcije čovjeka i mašine.

Pogledajte što izdvajamo iz programa Hrvatske televizije.

Prvi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 1)
Drugi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 2)
Treći program Hrvatske televizije (HRT — HTV 3)
Svoje omiljene radijske i televizijske emisije možete pratiti uživo i na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Na spomenutoj usluzi možete pronaći, pogledati ili ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata.