Iz programa HRT-a izdvajamo

Iz programa HRT-a ove nedjelje, među ostalim, preporučujemo sljedeće emisije.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 1)

U Emisiji za selo i poljoprivredu od 8:05 uz ostalo poslušajte: žetva pšenice je pri kraju – ratari zadovoljni urodom i kvalitetom, no ne i cijenom koju su im ponudili otkupljivači. Za vodnjanskog maslinara Silvana Puhara, dobitnika priznanja za životno djelo na ovogodišnjem Noćnjaku maslinarstvo je životno opredjeljenje. Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Zvonka Barića iz Narda šampion je  20. ocjenjivanja kakvoće kulena u organizaciji osječke županijske komore. Povest ćemo vas na pjenušavi srijemski doručak u Ilok.

Od 11 sati euharistijsko slavlje petnaeste nedjelje kroz crkvenu godinu prenosimo iz mjesta Gornja Kupčina, iz kapelice svete Margarete. Mjesto je dio župe Krašić, a ove nedjelje vjernici posebnim proštenjem časte svoju nebesku zaštitnicu. U reportaži prije mise krašićki župnik vlč. Ivan Vučak govori nam o tome kako danas živi rodna župa blaženog Alojzija Stepinca. Misu će predslaviti župnik Ivan Vučak.

Središnje informativne emisije Hrvatskoga radija možete slušati od 15, 19 i 22 sata. Donosimo vijesti, izvješća, obrade aktualnih tema te izravna reporterska javljanja o glavnim događajima dana te podatke o vremenu i prometu.


Foto: Dario Njavro za HRT

U terminu Radioigre za djecu i mlade od 16:05 emitiramo djelo Petra Petroviča Eršova Konjić Grbonjić. Lakomislenost, brbljavost, ali i beskrajna maštovitost glavnog junaka bajke, siromašnog mladića sa sela Ivanušku dovedu u nevjerojatne neprilike. Neugledni konjić spašava ga na dugom putu prepreka, ali i pomaže mu da spozna glavne životne vrijednosti kao što su poštovanje drugoga i poniznost.

U emisiji Melodije s patinom od 17:30 urednik Marin Margitić, iz bogatog i dragocjenog fonoarhiva Hrvatskoga radija, nudi obilje skladbi koje zaslužuju atribut evergreena ili vječno zelenih melodija svjetske i domaće produkcije.

U terminu Priče za velike i male od 19:50 čitamo priču Mire Šincek Hobotnica pijanica.


Foto: Dario Njavro za HRT

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 2)

Od 10 sati družimo se u našem retro lifestyle magazinu Hulahop!. Prisjetit ćemo se zajedno najljepših pjesama, filmskih zvijezda, modnih trendova i događaja koji su obilježili 50-e, 60-e i 70-e godine prošlog stoljeća.

Prijenose nogometnih utakmica hrvatske Lige Slaven Belupo – Lokomotiva možete pratiti od 19 sati te Dinamo – Hajduk od 21 sat. 

Od 23 sata poslušajte snimku finalne večeri festivala zabavne glazbe Split 2020. Ove godine splitski festival slavi jubilej - 60 godina postojanja. Čut ćete 22 nove skladbe u izvođenju poznatih pjevača hrvatske estrade, a sve njih pratit će veliki festivalski orkestar kojim će ravnati Joško Banov, Josip Cvitanović i Toni Ćićerić. Nastupit će Ibrica Jusić, Goran Karan, Tedi Spalato, Giuliano, Mladen Grdović, Tomislav Bralić i klapa Intrade, Marko Tolja, Neno Belan, Hari Rončević, Petar Dragojević, Klapa Rišpet, Ivo Perkušić, Lorena, Alen Nižetić, kao i popularni kvartet The Frajle.

Treći program Hrvatskoga radija (HRT — HR 3)

Od 9:30 u emisiji Baština, mi i svijet bit će riječi o hrvatskim kulturnim krajolicima i vrtovima, koji imaju status kulturnog dobra, dakle spomenika. Danas predstavljamo "Horu" - polje, grčkoga grada Pharosa s izvornom grčkom parcelacijom, koje se proteže između Staroga Grada i Vrboske na otoku Hvaru te uživa status spomenika svjetske baštine.

Iz programa Hrvatske televizije izdvajamo sljedeće:

Prvi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 1)

Finalna večer 60. Festivala zabavne glazbe Split 2020.

Drugi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 2)
Treći program Hrvatske televizije (HRT — HTV 3)
Svoje omiljene radijske i televizijske emisije možete pratiti uživo i na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Na spomenutoj usluzi možete pronaći, pogledati ili ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata.