Iz programa HRT-a izdvajamo

Iz programa HRT-a ove srijede, među ostalim, preporučujemo sljedeće emisije.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 1)

Nikad više osoba s invaliditetom ili ljudi koji se obraćaju toj polumilijunskoj populaciji nije sudjelovalo na parlamentarnim izborima. Ipak rezultatom ne mogu biti zadovoljni, jer su svi zajedno skupili manje od tri tisuće glasova. Zašto, analiziramo u Šestom čulu nakon vijesti u 9 sati.

Od 10:05 do 12 sati možete pratiti program pod naslovom Uvijek Prvi u kojem donosimo obrade aktualnih tema te izravna reporterska javljanja o glavnim događajima dana.U Minijaturama za radoznale od 12:10 donosimo priču iz Muzeja betinske drvene brodogradnje.

U emisiji Divni novi svijet od 12:17 doznat ćemo što je to u vinu, koje su to tvari i spojevi koje ovo piće u malim količinama čini dobro za nas.

U emisiji za velike i male i njihove roditelje Zavrti zvrk od 12:42 pričamo o tome kako izgleda jedan dan živih bića u morskom plavetnilu te o muzeju posvećnog knjizi Mali princ koji se nalazi u Japanu.


Foto: Dario Njavro za HRT

Što je bioetika i kako je nastala tema je emisije Pogledi od 13:10.

Po vašem izboru od 16:05 iz fonoteke Hrvatskoga radija slušat ćete album Toma Waitsa Rain Dogs.

U terminu Priče za velike i male od 19:50 čitamo bugarsku priču Posljednji zmaj.

U večernjem programu Uvijek Prvi od 20:15 govorimo o šumskim požarima - o njihovim uzrocima, prevenciji da do njih uopće dođe te o tome što činiti kako bi štete i posljedice bile što manje.


Foto: Dario Njavro za HRT

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 2)

U emisiji Koncerti i festivali na Drugom od 21:30 možete slušati snimku koncerta grupe Parni valjak, održanog na Prokurativama u Splitu 2015. godine.

Treći program Hrvatskoga radija (HRT — HR 3)

Od 18 sati ovotjedni smo magazin o kazalištu i oko njega Theatralia podnaslovili "Hrvatska drama i kazalište u obrubu mira i rata". Mira Muhoberac govori o značenju višestruko nagrađene predstave "Rasplitanje" Umjetničke organizacije Četveroruka i Plesnoga centra Puls u režiji Marine Petković Liker i "Cigle" Filipa Šovagovića i redatelja Krešimira Dolenčića u Gradskom dramskom kazalištu "Gavella" te razgovara sa Snježanom Abramović Milković, ravnateljicom ZKM-a i s dramskim umjetnikom Žarkom Potočnjakom.

Od 20 sati u ciklusu Izlog sadašnjice sa prošlogodišnjeg festivala Glazbeni dani u Donaueschingenu donosimo koncertnu večer eksperimentalnog jazza sa dva nastupa - austrijskog dua RDEČA RAKETA koji čine Maja Osojnik i Matija Schellander te recentni projekt mladog njemačkog bubnjara i skladatelja Christiana Lillingera.

Pogledajte što izdvajamo iz programa Hrvatske televizije.

Prvi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 1)
Drugi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 2)
Treći program Hrvatske televizije (HRT — HTV 3)
Svoje omiljene radijske i televizijske emisije možete pratiti uživo i na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Na spomenutoj usluzi možete pronaći, pogledati ili ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata.