Iz programa HRT-a izdvajamo

Iz programa HRT-a ovoga ponedjeljka, među ostalim, preporučujemo sljedeće emisije.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 1)

U Ljetu na Prvom od 8:05 iz HRT studija u Puli govorimo o turističkoj sezoni u Istri u kojoj trenutačno boravi 125 tisuća gostiju. No to nisu ni približno uobičajene brojke za sredinu srpnja, doznajemo kakva su očekivanja za nastavak sezone, koje su objekti najbolje popunjeni i odakle stiže najviše gostiju. Donosimo i priču o turističkim ulaganjima u južnu Istru, vrijednim pola milijarde kuna, a nije ih zaustavila ni epidemija koronavirusa. Najavit ćemo i Pula Film festival koji će se, bez obzira na koronavirus, održati i ovoga ljeta u pulskoj Areni. Bili smo i u turističkom dragulju središnje Istre u Bermu te Rovinju čije su fotografije obišle cijeli svijet zahvaljujući francuskom fotografu Julienu Duvalu.

Od 10:05 do 12 sati možete pratiti program pod naslovom Uvijek Prvi u kojem donosimo obrade aktualnih tema te izravna reporterska javljanja o glavnim događajima dana.


Foto: Dario Njavro za HRT

Od 12:42 u Glazbenoj kutijici uz pomoć muzikologinje Željke Tonković plovimo nemirnim glazbenim romantičarskim vodama 19. stoljeća.

Što je to Akademija za ravnatelje, s kojim se izazovima susreću ravnateljice i ravnatelji diljem Hrvatske te koliko je važno njihovo kontinuirano usavršavanje kako bi uspješno vodili školu, posebice u ova krizna vremena, poslušajte u emisiji Izvan okvira od 13:10.

Po vašem izboru od 16:05 iz fonoteke Hrvatskoga radija slušat ćete album Electric cafe njemačke grupe KRAFTWERK.

U terminu Priče za velike i male od 19:50 čitamo priču Senke Dodig Zaljubljena vještica.

U Pomorskoj večeri od 20:15 koja se realizira iz HRT studija iz u Zadru bavimo se problemom ukrcaja i iskrcaja hrvatskih pomoraca. Prema otoku Ugljanu od ove sezone plovi novi Jadrolinijin trajekt "Ugljan". Neočekivano dobra popunjenost na brzobrodskoj liniji Rijeka-Silba-Zadar. Unatoč koronakrizi Cromaris ne bilježi pad izvoza ribe. Poslušajte i priče o morskim kornjačama u Jadranu, brodograditeljima s Dugog otoka, o pomorcu iz Podravine i šibenskom liječniku koji se jedrilicom vratio nakon višemjesečne plovidbe do Brazila i natrag.


Foto: Dario Njavro za HRT

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 2)

Od 16 sati dnevni radijski show Drugi dio dana donosi ležernu post-radnu atmosferu s mnoštvom kratkih priloga, informacijama iz prometa, svakidašnjeg života, kulture i pop kulture.

Treći program Hrvatskoga radija (HRT — HR 3)

U povodu smrti glumice Zdenke Heršak u emisiji Razgovor s povodom od 10:30 emitiramo razgovor iz 2017. godine kada je glumica dobila Nagradu Hrvatskog glumišta za svekoliko umjetničko ostvarenje.

U emisiji Glazbene veze od 22:30 pratimo priču bračnog i glazbeničkog para, Clare i Roberta Schumanna. Iz njihovih dnevničkih zapisa doznajemo kako je Mendelssohn izveo Bachovu Muku po Mateju u Leipzigu prvi put posllije Bachove smrti i više od sto godina poslije nastanka djela, te kako nastaju prve Schumannove simfonije.

Pogledajte što izdvajamo iz programa Hrvatske televizije.

Prvi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 1)
Drugi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 2)
Treći program Hrvatske televizije (HRT — HTV 3)
Svoje omiljene radijske i televizijske emisije možete pratiti uživo i na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Na spomenutoj usluzi možete pronaći, pogledati ili ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata.