Sunčana strana Prisavlja - Cubismo, Nola i Jazz orkestar HRT-a

18. srpnja na HRT - HTV 3 u 20:50

Pogledajte snimku koncerta održanog 14. srpnja u sklopu velikog ljetnog open-air projekta "Sunčana strana Prisavlja" na travnjaku dvorišta Hrvatske radiotelevizije kada su Cubismo i Nola s Jazz orkestrom HRT-a uz ravnanje Mirona Hausera predstavili svoje najnovije diskografsko izdanje.

Bila je to prava plesna svečanost puna vatrenih ritmova i pozitivne energije u maniri najboljih afro-kubanskih big bendova s polovice 20. stoljeća, i to u modernom ruhu koje sjedinjuje najbolje od obaju sastava.

Jazz orkestar HRT-a već niz godina koncertno surađuje s Cubismom, pa je i ovaj album svojevrsna kulminacija te suradnje. Njime, nakon desetogodišnje diskografske pauze, Cubismo koji se tijekom toga razdoblja usredotočio na nastupe uživo ujedno obilježava 25 godina svojega djelovanja na našoj sceni.

Tumbao sadrži deset pjesama od kojih većinu autorski potpisuju članovi Cubisma - Ricardo Luque, Davor Križić (ujedno i član Jazz orkestra HRT-a), Nenad Grahovac, Mario Igrec, Mario Penton Hernandez, Krešimir Tomec, Zdravko Barba Tabain, Mladen Ilić i Hrvoje Rupčić, dok je autor naslovne skladbe umjetnički voditelj Jazz orkestra HRT-a Miron Hauser.

Na album je uvrštena i Gibonnijeva Tempera u novoj verziji nastaloj dvadeset godina nakon njezina prva objavljivanja na albumu Motivo Cubano. Na pjesmi Lijepa si danas gostuje pak grupa Nola čiji je član Marijan Jelenić i njezin autor. Album Tumbao sniman je na HRT-u, a objavljen je u svibnju 2020. u izdanju etikete Aquarius Records.

Redatelj je Siniša Bulajić, a urednica Melanija Pović Jagarinec.
Koncert pratite i preko multimedijske usluge HRTi.