Sunčana strana Prisavlja - Sav taj Jazz, snimka

18. srpnja na HRT – HTV 3 u 20:05

Nakon prvih desetak dana, otkako je Hrvatska radiotelevizija otvorila travnjak svog južnog dvorišta velikom ljetnom open-air projektu "Sunčana strana Prisavlja", a publika oduševljeno prihvatila novu ljetnu pozornicu u Zagrebu, projekt se nastavlja u utorak, 14. srpnja kada na veliku HRT-ovu pozornicu stižu Cubismo i Nola s Jazz orkestrom HRT-a uz ravnanje Mirona Hausera.


Uoči koncerta s travnjaka HRT-a slijedi emisija "Sav taj jazz", a nakon koncerta i filmska projekcija glasovitog "La la Landa". Voditeljice programa Daniela Trbović i Martina Validžić uz mnogobrojne goste dotaknut će se aktualnih tema vezanih uz jazz. Tako će nam Saša Nestorović i Neven Frangeš pojasniti kako su hrvatski jazz glazbenici reagirali na novu stvarnost izazvanu pandemijom koronavirusa, bubnjarica Lada Obradović iz Francuske i gitarist Ratko Zjača iz Nizozemske opisat će nam kakva je situacija kod njih.

Borko Rupena i Ivan Kapec nakon 1. Malog sajma jazz kulture govore o Kulturnom centru Mesnička i tome kakva je današnja zagrebačka klupska scena, a koji nas jazz festivali i koncerti uskoro očekuju te koja su to nova diskografska izdanja ali i nove knjige i stripovi o jazzu otkrit će nam Davor Hrvoj i Saša Drach.

Uoči koncerta Hrvoje Rupčić iz Cubisma, Marijan Jelenić iz grupe Nola i šef-dirigent Jazz orkestra HRT-a Miron Hauser povodom 25. godišnjice djelovanja Cubisma i objavljivanja zajedničkog albuma "Tumbao" govorit će o tom najnovijem diskografskom izdanju ali i o svojoj ljubavi prema latinoglazbi, skladbama, novim aranžmanima i snazi golemog orkestra koji će tu večer zazvučati još snažnije i bogatije.

Redatelj je Siniša Bulajić, urednica Melanija Pović Jagarinec, a urednica projekta Vlatka Kolarović.
Emisiju pratite i preko multimedijske usluge HRTi.