HRTi: Pregršt domaćeg humora na jednom mjestu

Za opuštanje i dobru atmosferu ovih ljetnih mjeseci, u videoteci usluge HRTi pripremili smo katalog domaćih humorističnih serija.

Izdvojite vrijeme te pogledajte ili se prisjetite zgoda i nezgoda, nesporazuma i razmirica glavnih junaka Bitangi i princeza. Jedan od njih je Robi, nabrijani dečko iz centra, vječni student, bahat, vrlo izravan i u stalnom sukobu sa zgodnom, ali ne previše bistrom Irenom. Zatim Kazimir, zbunjen tip koji zna sve o filmovima i glazbi, ali na ljubavnom planu baš i ne briljira.


Bitange i princeze

Njegov prijatelj iz djetinjstva Teo prava mu je suprotnost - naočiti, snalažljivi i uspješni mladi odvjetnik kojemu je uvijek u životu sve išlo od ruke i koji je Kazu uvijek čuvao kao mlađeg brata. Tu je, na kraju, i povučena, ali simpatična Irenina "slučajna" cimerica Lucija. Njihovi međusobni odnosi, situacije na poslu te uobičajeni životni problemi mladih ljudi koji počinju samostalno živjeti osigurat će nam zanimljive komične situacije.


Dome slatki dome

"Veselo" je i u domu za starije i nemoćne. Osigurat će nam to društvo iz doma znakovitoga naziva Zrela radost. Serija Dome slatki dome nudi obilje smijeha i zabave kroz najnevjerojatnije zaplete, paranormalna iskustva, ljubavne brodolome, svađe, mirenja i opraštanja, no najveća joj je vrijednost blistava glumačka postava zlatne garde našega glumišta.

U spoju komedije mentaliteta i političke satire, seriji Glas naroda, možete doživjeti zgode glavnoga junaka Mate Gugića, novopečena načelnika jedne općine u dalmatinskom zaleđu. Mate je častohlepan, bez političkog iskustva, a i bez fakulteta, ali u svom političkom djelovanju - barem tako on tvrdi - samo osluškuje glas naroda.


Glas naroda

U praksi to znači da su mu prioriteti jasno posloženi: osigurati položaj, napuniti želudac na račun općine i tu i tamo srediti kakav poslić za nekog od mnogobrojnih rođaka. No, pokvareniji od Mate je tajnik općine. Bezočni je laskavac koji koristi šefovu naivnost pa tako svaki načelnikov potez u konačnici ima samo jednu svrhu – tajnikovu materijalnu korist.

Pogledajte i humorističnu obiteljsku seriju Kazalište u kući koja vas vodi u živopisnu atmosferu u domu Gaćina gdje nerijetko vlada kaos, a da bi on bio potpun i stalan, za njega se znaju pobrinuti i susjedi. Zanima li vas pak tema duhovite borbe za prestiž, neizostavna je serija "Ko te šiša u kojoj vlada pravi frizerski rat i to između dvoje vlasnika salona – muškoga, u vlasništvu Žigmunda Štingla, i ženskoga, čija je vlasnica Božica Režek. I dok je Žigmund tipičan predstavnik staroga kova, konzervativnoga pristupa šišanju i životu, Božica pokušava biti moderna poduzetnica koja često ne bira sredstva kako bi postigla svoje ciljeve.


"Ko te šiša

Ne baš korektan humor, ne baš tipične junake i ne baš obične situacije za koje je teško vjerovati da izvorište imaju u stvarnom životu, iako ga većinom doista imaju, možete pronaći u seriji Nedjeljom ujutro, subotom navečer. Njeni junaci u svakoj epizodi mogu izgovoriti onu: Ovo je bila najgluplja ideja ikad... Iako je naša četvorka u ranim dvadesetima različitog imovinskog statusa, obrazovanja, spola, dobi, nacionalnosti, svima je zajednički višak vremena i maštovitosti. I tu često i nastaju spomenute ideje!


Zakon!

Iz gradskoga kvarta vodimo vas u Svetkovinu, mjesto na samoj granici dviju prosperitetnih županija i najsigurnije naselje u domovini zahvaljujući inspektoru Zdravku i njegovom zamjeniku Mateu. Specifičnim humorom punim apsurda i nadrealizma serija Zakon! zasigurno će naći mnoge poštovatelje, među svima onima koji cijene dobar humor u svim njegovim nijansama i slojevitom podtekstu.Sve sezone navedenih humorističnih serija pogledajte u vrijeme koje upravo vama odgovara i ugodno ga provedite uz ponuđeni sadržaj istoimena kataloga naše multimedijske platforme HRTi.