Iz programa HRT-a izdvajamo

Iz programa HRT-a ovoga petka, među ostalim, preporučujemo sljedeće emisije.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 1)

Od 10:05 do 12 sati možete pratiti program pod naslovom Uvijek Prvi u kojem donosimo obrade aktualnih tema te izravna reporterska javljanja o glavnim događajima dana.

U Orijentalnoj zbirci Arhiva HAZU, među rukopisnom građom čuva se nekoliko desetaka osobnih bilježnica iz 17., 18., 19. stoljeća, koje su uglavnom nabavljene u Bosni. U emisiji Minijature za radoznale od 12:10 tko ih je ispisivao i čemu su služila, otkriva nam dr. Tatjana Paić Vukić, listajući jednu od njih, osobnu bilježnicu muftije Saliha Muftića iz Travnika.

U Mudricama od 12:42 će nam djeca ispričati za što nam služi grlo, a za što srce i mozak, kako naš jezik prepoznaje okuse te što moramo jesti kako bi narasli.

U emisiji Slušaj kako zemlja diše od 13:10 govorit ćemo o radu udruge za zaštitu okoliša i prirode Zelena akcija koja ove godine slavi 30 godina postojanja. U nastavku emisije upoznat ćemo ZLATOVRANU, pticu koja je proglašena pticom 2020. godine.


Foto: Dario Njavro za HRT

Po vašem izboru od 16:05 pripremili smo album No MANS LAND engleskoga kantautora Franka Turnera.

U terminu Priče za velike i male od 19:50 čitamo priču Željke Horvat Vukelja Sonata za vjetar i more.

Večerašnju emisiju Metafora 20:15 počinjemo gostovanjem pjesnikinje Sanje Baković, a nastavljamo šarolikom domaćom i stranom poezijom.


Foto: Dario Njavro za HRT

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 2)

Od 10 sati možete slušati emisiji Globotomija, koja je svojevrsna satirična kronika svijeta i vremena u kojem živimo, s posebnim kritičkim osvrtom na društvene i dnevno-političke događaje koji tište i utječu na živote takozvanih "malih ljudi".

Prijenos nogometne utakmice hrvatske Lige Slaven Belupo – Inter možete slušati od 20 sati.

Treći program Hrvatskoga radija (HRT — HR 3)

Od 16:35 slušat ćete snimku koncerta održanog 2. rujna 2019. u dvorani Berlinske filharmonije, u okviru Berlinskoga glazbenog festivala. Kraljevskim Concertgebouw orkestrom iz Amsterdama dirigira Tugan Sokhijev, karizmatičan ruski dirigent koji je u više navrata gostovao u Zagrebu. Na rasporedu su skladba Misterij jednog od najpoznatijih suvremenih nizozemskih skladatelja Louisa Andriessena te 1. simfonija Petra Iljiča Čajkovskog.

Iz programa Hrvatske televizije izdvajamo sljedeće:

Prvi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 1)Drugi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 2)
Treći program Hrvatske televizije (HRT — HTV 3)
Svoje omiljene radijske i televizijske emisije možete pratiti uživo i na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Na spomenutoj usluzi možete pronaći, pogledati ili ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata.