Iz programa HRT-a izdvajamo

Iz programa HRT-a ove nedjelje, među ostalim, preporučujemo sljedeće emisije.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 1)

U Emisiji za selo i poljoprivredu od 8:05 uz ostalo poslušajte: Meggle gasi proizvodnju u Osijeku – bez posla ostaje 160 radnika, a velike će probleme imati i 300 kooperanata s tog područja. Uvoz raste, a domaće voće i povrće propada ili ga trgovački lanci otkupljuju po vrlo niskim cijenama, upozoravaju hrvatski proizvođači! Poljoprivrednici mirnim prosvjedom u Sopju iskazali ogorčenost zbog toga što im nije isplaćena naknada za kukuruznu silažu roda 2019. godine. Razgovarali smo sa srijemskim, sinjskim i krčkim vinarima i vinogradarima koji očekuju dobru berbu.

Od 11 sati misu prenosimo iz župne crkve Uznesenja Marijina u Gornjoj Rijeci, nadomak Križevaca, a u bjelovarsko-križevačkoj biskupiji. Ovaj kraj živi postojano svoju vjeru već niz stoljeća o čemu svjedoči i župna crkva iz sredine 13. stoljeća. O svemu tome, o povijesti i sadašnjosti života vjere više u razgovoru s župnikom Ivanom Novakom od 10:50. Misu vodi župnik Ivan Novak, a pjeva mješoviti župni zbor.

U još jednom jazzy izdanju Glazbe s potpisom od 14:05 slušamo Afro-Cuban jazz!


Foto: Dario Njavro za HRT

Središnje informativne emisije Hrvatskoga radija možete slušati od 15, 19 i 22 sata. Donosimo vijesti, izvješća, obrade aktualnih tema te izravna reporterska javljanja o glavnim događajima dana te podatke o vremenu i prometu.

U emisiji Melodije s patinom od 17:30 urednik Marin Margitić, iz bogatog i dragocjenog fonoarhiva Hrvatskoga radija, nudi obilje skladbi koje zaslužuju atribut evergreena ili vječno zelenih melodija svjetske i domaće produkcije.

U terminu Priče za velike i male od 19:50 čitamo priču Nade Mihoković Kumrić Liščeva odabranica.Foto: Dario Njavro za HRT

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 2)

Od 10 sati družimo se u našem retro lifestyle magazinu Hulahop! Prisjetit ćemo se zajedno najljepših pjesama, filmskih zvijezda, modnih trendova i događaja koji su obilježili 50-e, 60-e i 70-e godine prošlog stoljeća.

Prijenose nogometnih utakmica hrvatske Lige Lokomotiva – Gorica možete pratiti od 19 sati te Hajduk – Rijeka od 21 sat.

Treći program Hrvatskoga radija (HRT — HR 3)

Od 9:30 u emisiji Baština, mi i  svijet u ciklusu posvećenom hrvatskim kulturnim krajolicima i vrtovima danas će biti riječi o Dalmatinskoj Zagori.

U Klasičnoj večeri zagrebačkih šišmiša od 20 sati u cijelosti ćete čuti operu "Partenopa", koju je Georg Friedrich Händel skladao 1730. godine na libreto Silvia Stampiglie. Tu sve češće izvođenu majstorovu operu večeras donosimo pod ravnanjem maestra Riccarda Minasija.

Iz programa Hrvatske televizije izdvajamo sljedeće:

Prvi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 1)Drugi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 2)
Treći program Hrvatske televizije (HRT — HTV 3)
Svoje omiljene radijske i televizijske emisije možete pratiti uživo i na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Na spomenutoj usluzi možete pronaći, pogledati ili ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata.