Alpe Dunav Jadran

25. srpnja na HRT – HTV 4 u 17:15
Slike iz srednje Europe stižu vam premijerno cijele godine, a ljeti nešto ranije subotom i nedjeljom u rasporedu HTV4. U ovoj magazinskoj emisiji pogledajte:

Crvenokljuna čigra je ptica čije stanište na području rijeka Save i Drave dijele Hrvatska i Slovenija. Tako i znanstvenici dviju zemalja dijele projekt ''Interreg – Čigra'' za očuvanje te prelijepe vrste.

Među podvodnim pričama sjevernoga Jadrana, iznimno je uzbudljiva ona o nestanku, ponovnom pronalasku i osiguranju olupine jednoga broda punog oružja iz Prvog svjetskog rata nedaleko od turističke zone Grada.

U mađarskom nacionalnom parku Körös-Maros otvorili su već drugu visinsku poučnu stazu, gdje su mogući bliski susreti s različitim bićima nastanjenima u krošnjama drveća.

Strast Jürgena Ullricha iz Franačke su motocikli Harley Davidson, koje je proslavio kultni "film ceste" iz 1960-ih "Goli u sedlu". Ima ih gotovo 40.

Zvonko Čoh jedan je od najprepoznatljivijih slovenskih ilustratora. Uz naslovnice slikovnica, novina, časopisa za djecu i mladež, posebno je zanimljiv izbor iz njegovih djela nazvan "Čoharije".

Urednica je Daria Marjanović, a realizatorica Sanja Arsenić

Reprizno izdanje emisije možete pogledati i u nedjelju u 9:05 i 3:05.


Sve o dosadašnjim emisijama možete doznati na web stranicama emisije Alpe Dunav Jadran.

      

Emisiju možete pratiti i preko hrti.hr, a emitirana izdanja pronaći u videoteci multimedijske usluge HRTi.

Posjetite naš Facebook, Twitter te Instagram.