Iz programa HRT-a izdvajamo

Iz programa HRT-a ovoga ponedjeljka, među ostalim, preporučujemo sljedeće emisije.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 1)

Od 10:05 do 12 sati možete pratiti program pod naslovom Uvijek Prvi u kojem donosimo obrade aktualnih tema te izravna reporterska javljanja o glavnim događajima dana.

U emisiji Minijature za radoznale od 12:10 u ciklusu Poznata i nepoznata arhitektura grada Zagreba prije potresa govorimo o unikatnoj zgradi Glavne pošte u Jurišičevoj ulici.Od 12:42 u Glazbenoj kutijici govorimo o velikom skladatelju Johannu Sebastianu Bachu.

Unatoč izazovima koje je sa sobom donijela pandemija, u Teatru Tirena su uspjeli organizirati 16. po redu Kazališni kamp, kombinacijom online i uživo radionica za djecu i mlade. A Hrvatski filmski savez je osmislio projekt "Filmska naSTAVa online" kroz koji je filmsko obrazovanje sada dostupno učenicima i učiteljima diljem Hrvatske, ali i u inozemstvu. Više o ovim temama poslušajte u emisiji Izvan okvira od 13:10.


Foto: Dario Njavro za HRT

Po vašem izboru od 16:05 iz fonoteke Hrvatskoga radija slušat ćete album Avalon sunset Vana Morrisona.

U emisiji Klasični kroj od 18:15 na programu su 13. koncert za violinu i orkestar u A-duru Ivana Mane Jarnovića i Dixit dominus za soliste, zbor i orkestar Antuna Sorkočevića.

U terminu Priče za velike i male od 19:50 čitamo priču Jürgena Grünaua Boja očiju.

Emisija o pomorstvu, brodarstvu i drugim temama vezanim uz more Pomorska večer od 20:15 realizira se iz HRT studija u Rijeci.


Foto: Dario Njavro za HRT

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 2)

Od 16 sati dnevni radijski show Drugi dio dana donosi ležernu post-radnu atmosferu s mnoštvom kratkih priloga, informacijama iz prometa, svakidašnjeg života, kulture i pop kulture.

Treći program Hrvatskoga radija (HRT — HR 3)

Od 10:30 u emisiji Razgovor s povodom Gordana Ostović razgovara s nagrađivanom književnicom Ivanom Šojat o njezinoj najnovijoj knjizi Zmajevi koji ne lete koja se bavi problemom ovisnosti o osvježivačima zraka. Ivana Šojat govori i o svojim drugim romanima o tome što čini naš identitet, zašto je važno ne dijeliti ljude na vaše i naše, zašto joj je važno pisati o traumama i povijesti te koje bi nove forme u umjetnosti moglo donijeti ovo vrijeme koje je tražilo socijalnu distancu.

Iz programa Hrvatske televizije izdvajamo sljedeće:

Prvi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 1)Drugi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 2)
Treći program Hrvatske televizije (HRT — HTV 3)
Svoje omiljene radijske i televizijske emisije možete pratiti uživo i na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Na spomenutoj usluzi možete pronaći, pogledati ili ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata.