Iz programa HRT-a izdvajamo

Iz programa HRT-a ove srijede, među ostalim, preporučujemo sljedeće emisije.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 1)

Od 8:05 u Ljetu na Prvom koje se realizira iz HRT studija u Dubrovniku tematski razgovaramo o kriznim promotivnim aktivnostima kako bi se umanjili negativni učinci pandemije na glavnu sezonu. Gost dana je predsjednik Hrvatske udruge kongresnih profesionalaca Ranko Filipović. Čut ćemo o ovoljetnom poslovanju Dubrovačke baštine, bilješku o projektu turističkog naselja u konavoskim Mikulićima, te turističku razglednicu Orebića i Pelješke rivijere.

Od 10:05 do 12 sati možete pratiti izravni prijenos konstituirajuće sjednice Hrvatskoga sabora.

U Minijaturama za radoznale od 12:10 iz Muzeja betinske drvene brodogradnje čut ćete priču o gajeti Cicibeli.

O čemu razmišljaju životinje? Pitamo se i mi u emisiji Divni novi svijet od 12:17. 

U emisiji za veliku i malu djecu i njihove roditelje ZAVRTI ZVRK od 12:42 zaronit ćemo i potražiti sitna bića živopisnih boja, ali bez kučice. Podsjeti ćemo vas zašto meduze peckaju.

Egoizam, altruizam i filantropija tema su emisije Pogledi od 13:10.

Po vašem izboru od 16:05 iz fonoteke Hrvatskoga radija slušat ćete pjesme engleske grupe THE HOUSEMARTINS.


Foto: Dario Njavro za HRT

U terminu Malih formi od 18:05 emitiramo djelo Višnje Biti Od lejta do ljeta. Na Šipanu je lijepo živjeti, ali je i otočki teško, u današnje vrijeme kada se sve gleda kroz novac, govori nam Đuro Labaš. U ovoj kratkoj dokumentarnoj formi on se sjeća svojega djetinjstva, maslina, mora, luke šipanske, tvornice sardina. I nada se da će se ipak netko od mladih vratiti na taj čudesno lijepi otok. 

U terminu Priče za velike i male od 19:50 čitamo priču Hrvoja Kovačevića Cirkus.

U večernjem programu Uvijek Prvi od 20:15 vodimo vas u Muzej grada Koprivnice koji obilježava 75 godina postojanja, razgovaramo s ravnateljem koji nam predstavlja aktualnosti i planove za budućnost. Osim toga, uz još raznovrsnih tema, razgovaramo i o akupunkturi kao učinkovitoj metodi ublažavanja i otklanjanja mnogih tegoba te razlikama između medicinske akupunkture i akupunkture stare kineske medicine. 


Foto: Dario Njavro za HRT

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 2)

Od 18:45 možete pratiti prijenos finalne vaterpolo utakmice za prvenstvo Hrvatske: Mladost – Jug.

U emisiji Koncerti i festivali na Drugom od 20:15 možete slušati snimku koncerta grupe Hladno pivo održanog 20. travnja 2004. u maloj dvorani Doma sportova u Zagrebu.

Treći program Hrvatskoga radija (HRT — HR 3)

U emisji Znanost i društvo od 13 sati prof. dr. Zvonimir Šikić govori o Covidu-19 u povodu izlaženja njegova rada u "Journal of Evaluation in Clinical Practice" koji ispravlja neka pogrešna i uvodi korektna pravila za procjenu vjerojatnosti da ste bolesni, ako ste pozitivni i da ste zdravi ako ste negativni.

Ciklus Izlog sadašnjice od 20 sati predstavlja dio zanimljivog projekta kolega s Austrijskog radija koji je zaključen na prošlogodišnjem izdanju festival Musikprotokoll uz susret s novim, odnosno nepoznatim zvukom gruzijskog otkrića avangardne glazbe - Mikheila Shugliashvilija koji je živio od 1941. do 1996. godine.

Iz programa Hrvatske televizije izdvajamo sljedeće:

Prvi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 1)Drugi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 2)
Treći program Hrvatske televizije (HRT — HTV 3)
Svoje omiljene radijske i televizijske emisije možete pratiti uživo i na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Na spomenutoj usluzi možete pronaći, pogledati ili ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata.