Iz programa HRT-a izdvajamo

Iz programa HRT-a ove nedjelje, među ostalim, preporučujemo sljedeće emisije.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 1)

"Meggle" odlazi iz Hrvatske, 160 radnika i 200-tinjak kooperanata ostaju! Kakvi su izgledi za nastavak proizvodnje u osječkoj mljekari? Turističke brojke u Istri za sada nadmašuju očekivanja, zbog jednostavne primjene epidemioloških mjera hit na tržištu su ruralne kuće za odmor u unutrašnjosti Poluotoka! Završena je berba lavande i smilja na istarskim poljima. Problem je što ni prošlogodišnje zalihe eteričnih ulja još nisu prodane. Može li se živjeti od jednog hektara zemlje? Može, ako proizvodite ono što nitko nema, tvrdi mladi Matija Horg - proizvođač neobičnog povrća i jestivog cvijeća! Teme su to Emisije za selo i poljoprivredu od 8:05 koja se ove nedjelje emitira iz studija u Puli.

Od 11 sati prenosimo euharistijsko slavlje sedamnaeste nedjelje kroz crkvenu godinu iz župe Svetih anđela u novozagrebačkom naselju Savski Gaj. Misu će predslavit župnik i dekan novozagrebačkog dekanata vlč. Ivan Topolnjak, koji je i dugogodišnji kapelan Istražnog zatvora Remetinec. U razgovoru s njim poslušajte sve o povijesti župe, koja je osnovana 1981. godine, a u kojoj vlč. Ivan služi već 25 godina.


Foto: Dario Njavro za HRT

Središnje informativne emisije Hrvatskoga radija možete slušati od 15, 19 i 22 sata. Donosimo vijesti, izvješća, obrade aktualnih tema te izravna reporterska javljanja o glavnim događajima dana te podatke o vremenu i prometu.

U terminu Radioigre za djecu od 16:05 emitiramo djelo Nade Mihaljević Strava na Vilinskim poljanama. Treći nastavak priče o maloj vili Narvi koja svojom znatiželjom i željom da pomogne ljudima uvijek dovodi Vilinski svijet u opasnost ovoga puta nas seli u novi čudesni svijet. Dva lopova slučajno prelaze granice svjetova ali ovoga puta ne unose nemir nego donose neko neobično smirenje i pomirbu te zaslužuju biti vraćeni u svijet ljudi jer su bili dobri.

U emisiji Melodije s patinom od 17:30 urednik Marin Margitić, iz bogatog i dragocjenog fonoarhiva Hrvatskoga radija, nudi obilje skladbi koje zaslužuju atribut evergreena ili vječno zelenih melodija svjetske i domaće produkcije.

U terminu Priče za velike i male od 19:50 čitamo makedonsku narodnu priču Lisica, jež i krtica. 


Foto: Dario Njavro za HRT

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 2)

Od 10 sati družimo se u našem retro lifestyle magazinu Hulahop! Prisjetit ćemo se zajedno najljepših pjesama, filmskih zvijezda, modnih trendova i događaja koji su obilježili 50-e, 60-e i 70-e godine prošlog stoljeća.

Treći program Hrvatskoga radija (HRT — HR 3)

Od 21 sat možete slušati prijenos prvog koncerta mini-festivala "Monika & prijatelji" u sklopu 45. Osorskih glazbenih večeri, koji donosi izvedbe dvaju antologijskih kvinteta - Mozartov Kvintet za klarinet i gudače u A-duru KV 581, te Dvořákov Klavirski kvintet u A-duru opus 81. uz praizvedbu skladbe "Rondo" za gudački kvartet skladateljice Viktorije Čop. Izvedbe ostvaruju Monika & prijatelji: violinisti Katarina Kutnar i Krunoslav Marić, violist Aleksandar Milošev, pijanistica Martina Filjak, klarinetist Davorin Brozić i naravno domaćica tog mini-festivala violončelistica Monika Leskovar.

Iz programa Hrvatske televizije izdvajamo sljedeće:

Prvi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 1)Drugi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 2)
Treći program Hrvatske televizije (HRT — HTV 3)
Svoje omiljene radijske i televizijske emisije možete pratiti uživo i na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Na spomenutoj usluzi možete pronaći, pogledati ili ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata.