Iz programa HRT-a izdvajamo

Iz programa HRT-a ovoga ponedjeljka, među ostalim, preporučujemo sljedeće emisije.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 1)

Od 10:05 do 12 sati možete pratiti program pod naslovom Uvijek Prvi u kojem donosimo obrade aktualnih tema te izravna reporterska javljanja o glavnim događajima dana.

U emisiji Minijature za radoznale od 12:10 u ciklusu Poznata i nepoznata arhitektura grada Zagreba - pogled prije potresa govorimo o palači Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti.

U Umijeću odrastanja od 12:17 bit će riječi o važnosti plivanja u najranijoj dobi.

Od 12:42 u Glazbenoj kutijici glazbeni instrumenti svojim zvukom pričaju bajke i priče.

Po vašem izboru od 16:05 iz Fonoteke Hrvatskoga radija slušat ćete album October grupe U2.


Foto: Dario Njavro za HRT

U terminu Malih formi od 18:05 emitiramo prvi dio PISMA CAMILLE CLAUDEL. Nisu to pisma koja je pisala Camille Claudel nego ona koja su upućena kiparici. Napisala ih je istraživačica njezina djela čiji je studijski boravak u Parizu prožet ljubavlju prema toj sublimnoj umjetnici. Istraživanje započinje na otoku Saint-Louis gdje je Camille Claudel imala atelje. 

U terminu Priče za velike i male od 19:50 čitamo priču Tee Gjergizi Agejev Izgubljena družina.

Pomorska večer od 20:15 realizira se iz HRT studija u Puli. Od ožujka ove godine gotovo trećina hrvatskih pomoraca ne uspijeva napraviti redovitu smjenu na brodovima. Da je problem repatrijacije i dalje velik svjedoči i primjer broda "Punta" pulskoga brodara Alpha Adriatic koji je "zapeo" pred Vijetnamom. Kako se s problemom nose saznajemo od direktora tvrtke Igora Budisavljevića. Gost emisije bit će i ITF inspektor Romano Perić


Foto: Dario Njavro za HRT

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 2)

Od 16 sati dnevni radijski show Drugi dio dana donosi ležernu post-radnu atmosferu s mnoštvom kratkih priloga, informacijama iz prometa, svakidašnjeg života, kulture i pop kulture.

Treći program Hrvatskoga radija (HRT — HR 3)

Od 20 sati možete slušati snimku koncerta Zbora i simfonijskog orkestra radija BBC, održan 7. veljače 2020. u Londonu. Na programu su djela Wolfganga Amadeusa Mozarta, a dirigent je Ivan Fischer.

Iz programa Hrvatske televizije izdvajamo sljedeće:

Prvi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 1)

Sa svojim bujnim tropskim prašumama, suncem spaljenim narančastim pustinjama, snijegom pokrivenim vulkanima i dubokim, modrim jezerima, Meksiko pršti bojama i životom. Druga epizoda dokumentarne serije Prirodni Meksiko: Jarki sjever na rasporedu je u 20:05.U 21:05 donosimo seriju Junaci našega doba koja prati nastup naše izabrane vrste u Rusiji, svih sedam odigranih utakmica, kao i nezaboravan doček u domovini.

Irinina sudbina prisili Georginu da se suoči sa štetom koju je nanijela obitelji, a Christos raskrinkava njezine laži. Sadržaj je to 10. epizode druge sezone serije Rivijera koja počinje u 23:25.

Drugi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 2)

Nakon emisije Stadion u 21 sat slijedi romantična komedija Tamara Drewe. U ovoj modernoj, duhovitoj verziji engleske pastorale glavnu ulogu ima Gemma Arterton.

Blagoglagoljivi odvjetnik potpuno se mijenja i zavjetuje na šutnju, koju će prekinuti tek kada sazna tko mu je ubio ženu i dijete, a zatim kreće osvetiti se... U trileru Strategija osvete gledamo slavnoga Antonija Banderasa. Film počinje u 22:50.

Treći program Hrvatske televizije (HRT — HTV 3)
Svoje omiljene radijske i televizijske emisije možete pratiti uživo i na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Na spomenutoj usluzi možete pronaći, pogledati ili ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata.