Gojko Šušak - pobjednik iz sjene

Hrvatska radiotelevizija (HRT) u srijedu, 5. kolovoza u 17:15 na Prvom programu Hrvatske televizije (HRT-HTV1) prikazuje dokumentarni film Gojko Šušak - pobjednik iz sjene.

Kažu da je bio čovjek od riječi, težak za pregovore, nepokolebljiv u provedbi odluka. Svjetski su ga političari uvažavali i vjerovali mu, a dio domaće javnosti i medija nastojao ga je diskreditirati.

I više od dva desetljeća nakon njegove smrti o njemu se još uvijek malo zna. Tko je bio Gojko Šušak, ratni ministar obrane pobjedničke hrvatske vojske, pogledajte u dokumentarnom filmu redateljice i scenaristice Ljiljane Bunjevac Filipović, snimljenom 2018. godine.

Direktor fotografije je Damir Bednjanec, montažerka Nina Koletić, autor glazbe Mladen Magdalenić, a izvršna producentica Sunčana Hrvatin KunićDokumentarni film pratite i preko multimedijske usluge HRTi, u čijoj videoteci je dostupan.

U videoteci platforme HRTi možete pronaći više od 50 dokumentarnih filmova i serija te više od 2000 minuta snimljenog materijala o Domovinskom ratu!