Iz programa HRT-a izdvajamo

Iz programa HRT-a ove srijede, među ostalim, preporučujemo sljedeće emisije.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 1)

Od 10:05 do 12 sati možete pratiti program pod naslovom Uvijek Prvi u kojem donosimo obrade aktualnih tema te izravna reporterska javljanja o glavnim događajima dana.

U Minijaturama za radoznale od 12:10 iz Hrvatskog pomorskog muzeja u Splitu govorimo o gajeti Perina.Trče labirintom, potežu uzice, pale svjetla, nalaze rješenja... Imaju li onda gušteri, zmije, hobotnice i pauci sposobnost mišljenja i spoznaje? Odgovor tražimo u emisiji Divni novi svijet od 12:17.

U emisiji za veliku i malu djecu i njihove roditelje Zavrti zvrk od 12:42 saznat ćete zašto je važno imati na tanjuru što raznobojnije voće i povrće. Otkrit ćemo vam zašto i mi ljudi nismo svi isti te saznati zašto je nebo plavo.


Foto: Dario Njavro za HRT

Intelektualne teškoće nekad i danas tema su emisije Pogledi od 13:10.

Po vašem izboru od 16:05 iz Fonoteke Hrvatskoga radija slušat ćete britansku grupu The Stone Roses i njihov istoimeni album iz 1989.

U terminu Malih formi od 18:05 emitiramo treći dio Pisma Camille Claudel. Radiofonska posveta ljubavi Augusta Rodina i Camille Claudel koji su se voljeli stvarajući strasnu skulpturalnu umjetnost. 

U terminu Priče za velike i male od 19:50 čitamo priču Branke Primorac Otmica za rođendan.

U večernjem programu Uvijek Prvi od 20:15  prvi sat ćemo filozofirati: najprije upoznajemo prvu filozofsku slikovnicu za djecu autora Brune Ćurka i Matije Škerbića, a onda nam Stipe Kutleša tumači čemu nam filozofi danas služe. Zajednički nazivnik drugog sata je struja: nakon druženja s Josipom Starčević Prpić u Memorijalnom centru Nikola Tesla podsjećamo na opasnosti od struje, o čemu nam je govorio Boško Milešević. Nakon Kronike dana još jedan Glazboplov Dinka Komadine, a poslije vijesti u 23 sata Nataša Ricijaš vodi nas u još jednu Sobu s pogledom.


Foto: Dario Njavro za HRT

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 2)

U emisiji Koncerti i festivali na Drugom od 20 sati slušat ćete album TAKING CHANCES: WORLD TOUR: THE CONCERT kanadske pop pjevačice Celine Dion.

Treći program Hrvatskoga radija (HRT — HR 3)

Od 16:03 u emisiji Stvarnost prostora čitamo tekst pod naslovom Socijalno stanovanje i traganje za zajedničkim prostorom iz knjige Zajednički prostor: Grad kao zajedničko dobro grčkog arhitekta, profesora i aktivista Stavrosa Stavridesa.U Izlogu sadašnjice od 20 sati donosimo izbor sa festivala Međunarodni tjedan nove glazbe u Bukureštu održan prošle godine u svibnju. Čut ćete nastup Komornog orkestra Rumunjskog radija pod ravnanjem nizozemskog skladatelja i dirigenta Marijna Simonsa.

Iz programa Hrvatske televizije izdvajamo sljedeće:

Prvi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 1)Drugi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 2)
Treći program Hrvatske televizije (HRT — HTV 3)
Svoje omiljene radijske i televizijske emisije možete pratiti uživo i na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Na spomenutoj usluzi možete pronaći, pogledati ili ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata.