Dan domovinske zahvalnosti - prigodna emisija

5. kolovoza na HTV1, HTV4 i HR1 u 8 sati

U povodu obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja Hrvatska televizija priprema specijalnu emisiju koja će se prenositi uživo iz Knina i Zagreba na Prvome programu Hrvatske televizije i na Četvrtome programu Hrvatske televizije.

Naši reporteri, Borka Juras Slamić, Edi Škovrlj, Petar Vlahov i Hrvoje Gunjača, javljat će se iz Knina sa sudionicima proslave kojih je ove godine zbog epidemioloških mjera ograničen broj.

Donosimo reportaže Martine Klaić i Domagoja Puškarića u kojima podsjećamo na povijesne trenutke oslobađanja Hrvatske i heroje Domovinskog rata. Domagoj Puškarić okupio je branitelje iz različitih dijelova Hrvatske u Slunju i snimio njihova sjećanja na sudjelovanje u Oluji.

Donosimo i ulomak iz dokumentarnog filma autorice Sanje Mikleušević "Četiri ljeta, tri zime" o pripadnicima zadarskih Poskoka koji su se 25 godina od završetka vojno-redarstvene akcije Oluja prisjetili svojih velebitskih dana, od dolaska na strateški važne visove Velebita do završne oslobodilačke akcije.

Nataša Ban donosi priču o vršnjacima Oluje. Kako žive i što rade mladi Kninjani rođeni te 1995. godine? Kako razmišljaju o politici i društvu, što misle o odnosu države prema gradu Kninu?

Voditelj prijenosa je Branko Nađvinski s gostima u Zagrebu. Urednica je Ana Jelinić.Izravni prijenos pratite i na Prvom programu Hrvatskoga radija te preko multimedijske usluge HRTi.

U videoteci platforme možete pronaći više od 50 dokumentarnih filmova i serija te više od 2000 minuta snimljenog materijala o Domovinskome ratu!