Iz programa HRT-a izdvajamo

Iz programa HRT-a ovoga petka, među ostalim, preporučujemo sljedeće emisije.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 1)

Od 10:05 do 12 sati možete pratiti program pod naslovom Uvijek Prvi u kojem donosimo obrade aktualnih tema te izravna reporterska javljanja o glavnim događajima dana.

Za emisiju Minijature za radoznale od 12:10 dr. Tatjana Paić Vukić iz Orijentalne zbirke Arhiva HAZU odabrala je predmet iznimne ljepote: četiri metra dug svitak ispunjen molitvama i drugim vjerskom tekstovima.U Mudricama od 12:42 recikliramo. Spretne dječje ruke i malo mašte pretvorit će zaboravljene i stare predmete u zabavne, nove igračke.

Rijetke vrste leptira, orhideja, prekrasne šume i livade, preko 800 izvora pitke vode te vrijedni arheološko nalazi......sve to u sebi krije Park prirode Žumberak, Samoborsko gorje u koji vas ovoga petka vodi emisija Slušaj kako zemlja diše od 13:10.


Foto: Dario Njavro za HRT

Po vašem izboru od 16:05 pripremili smo album američkoga glazbenika Jeffa Goldbluma.

U terminu Malih formi od 18:05 emitiramo peti dio Pisma Camille Claudel . Suvremeni kipar i istraživačica djela kiparice Camille Claudel borave u Parizu, podjednako zaljubljeni u taj grad i jedno u drugo.

U terminu Priče za velike i male od 19:50 čitamo priču Senke Dodig Cvijeće istine.


Foto: Dario Njavro za HRT

U večerašnjoj emisiji Metafora od 20:15 čitamo novitete iz nekoliko pjesničkih zbirki što ih je objavio SANDOR. Bit će to pjesme Roberta Perišića, Ante Jelinića i Miloša Đurđevića. Provjerit ćemo što je Gordana Kovačić objavila na svom kanalu POETSKI TREN. 

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT — HR 2)

Od 10 sati možete slušati emisiju Globotomija, koja je svojevrsna satirična kronika svijeta i vremena u kojem živimo, s posebnim kritičkim osvrtom na društvene i dnevno-političke događaje koji tište i utječu na živote takozvanih "malih ljudi".Treći program Hrvatskoga radija (HRT — HR 3)

Svakodnevni ritam spavanja i budnosti jedan je od osnovnih ciklusa u našem životu i često ga izjednačavamo s cirkadijalnim satom. Posljednjih desetljeća postignuti su veliki napreci u razumijevanju toga koji su proteini uključeni u satni kompleks i kako on djeluje. No, spavanje - aktivnost koja je najočitije povezana s vremenom - još je uvijek velika zagonetka na molekularnoj razini. Hoće li isti pristupi koji su tako dobro djelovali s cirkadijalnim satom pomoći da se razumije spavanje govorimo od 16:03 u emisiji Doba znanosti.

Iz programa Hrvatske televizije izdvajamo sljedeće:

Prvi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 1)Drugi program Hrvatske televizije (HRT — HTV 2)
Treći program Hrvatske televizije (HRT — HTV 3)
Svoje omiljene radijske i televizijske emisije možete pratiti uživo i na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Na spomenutoj usluzi možete pronaći, pogledati ili ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata.