Lijepa vaša: Mali princ na rolama

18. kolovoza na HRT - HTv 3 u 17:20

LIJEPA VAŠA dokumentarni je serijal nastao prema popularnoj kolumni Krešimira Dujmovića. U dvanaest polusatnih epizoda Krešimir nam kroz razgovore sa zanimljivim strancima koji su odlučili živjeti u Hrvatskoj pokazuje kako izgledamo u očima drugih, koje su naše posebnosti, prednosti i mane.

Jure Pavlović prepoznatljivim vizualnim stilom i pratećom kamerom kao osnovnim redateljskim sredstvom, uspio je u fokusu zadržati priče glavnih likova, ali i postići dojam opuštenih razgovora na mnogobrojnim i za likove važnim lokacijama. Pitak i nepretenciozan, duhovit, na trenutke začudan serijal uspijeva nam očima "drugih" približiti i razumjeti nas same.

Mali princ
Mladi Južnokorejac Young Sun sišao je s vlaka u Zagrebu prije četiri godine. Mislio je da je došao u Veneciju. Propovjednik, zavodnik, pijanist, roler, crtač, princ. U međuvremenu je stekao najrazličitije prijatelje po gradu. Izvodi baletne figure na rolama u sivom odijelu i ljubičastoj košulji. Svi se pitaju tko je taj ekscentrični tip. S cipelama od 10.000 eura, potomak korejske kraljevske loze ima misiju: želi dovesti Hrvatsku - 'raj na zemlji' - na novu razinu svijesti.

Redatelj: Jure Pavlović
Scenarist i voditelj: Krešimir Dujmović
Producenti: Jure Pavlović i Bojan Kanjera
Direktor fotografije: Dario Hacek
Godina proizvodnje:  2016.


      
Emisiju možete pratiti i preko www.hrti.hr, a emitirana izdanja pronaći u videoteci multimedijske usluge HRTi.