Program Sunčane strane Prisavlja u kolovozu

Nakon vrućeg srpanjskog programa, HRT-ova "Sunčana strana Prisavlja" nastavlja sa svojim ljetnim programom od 16. do 19. kolovoza -  uz optimizam, dobru svirku, filmove i zanimljive goste, te dakako, uz poštivanje svih epidemioloških preporuka HZJZ-a.

Epidemiološke mjere za publiku Sunčane strane Prisavlja


Tako nam u nedjelju, 16. kolovoza  u 21 sat  sviraju Lili Gee, autorski projekt Lidije Graovac (Soul Fingers) i Miroslava Odaka, te velikogoričko/zagrebački indie pop rock bend Mel Camino, a u ponedjeljak 17. kolovoza  u 21 sat Tursiti i Marko Rudelić. Koncerti će se emitirati i na Trećem programu HTV-a.

 U utorak 18.kolovoza u 20 sati stižu na HRT-ovu ljetnu pozornicu stižu predstavnici suvremene plesne scene: Žak Valenta uz učenice Škole za suvremeni ples Ana Maletić, s remake-om kultne predstave Hodač iz 1998. pod nazivom Hodačice, s kojom su otvorile plesni program EPK Rijeka 2020, a sada otvaraju. i plesnu Sunčanu stranu Prisavlja. S Martinom Nevistić, Koraljkom Begović, Ivom Nerinom Sibilom razgovaraju moderatorice emisije Katja Šimunić (urednica na Hrvatskom radiju) te Maja Njirjak (urednica emisije), a teme su:  plesni festivali i programi u vrijeme epidemije virusa COVID-19. Gledati ćemo inserte plesnih izvedbi, a video-razglednicom javljat će nam se i Jonathan Burrows, Joy Alpuerto Ritter, te Marjana Krajač iz SAD-a.


Potom slijedi koncert grupe Adastra, a i taj ćemo program izravno prenositi na HTV3.


Prijave za koncerte Sunčane strane Prisavlja

U srijedu 19. kolovoza od 20 sati publiku na Prisavlju 3 čeka raznolik program: u 21 sat nastupa Porinom nagrađeni glazbenik Tomislav Goluban, a uoči koncerta u goste pozivamo književnike, nomade, putopisce i sanjare. Emisiju smo nazvali „Putovanje po mojoj sobi”, s nama će putovati Marko Pogačar, Hrvoje Ivančić, Maja Klarić, Davor Rostuhar i mnogi drugi. Voditelji kroz tu prisavsku večer su Vlatka Kolarović i Gordan Nuhanović, a razgovarat ćemo o putovanjima, virtualnim kretanjima, novim oblicima okrivanja svijeta.


Nakon koncerta prikazujemo kultni film „Posljednji kineski car”.


Ulaz je kao i do sada besplatan, a publika se treba prijaviti na e-adresu: suncana.strana@hrt.hr.

 

Koncert pratite i preko multimedijske platforme HRTi.