Posebna emisija na Trećem programu Hrvatskog radija povodom smrti Tonka Maroevića

Treći program Hrvatskog radija (HRT-HRA3) u nedjelju 16. kolovoza u 16 sati   u povodu smrti akademika Tonka Maroevića emitirat će emisiju „Razgovor s povodom“ autora Andrije Tunjića i urednice Manuele Frkić Žaje.

U razgovoru Tonko Maroević uvijek se iznova otkriva kao svestrani kreativac- pjesnik, esejist, književni i likovni kritičar, povjesničar umjetnosti i antologičar, intelektualac koji je religiozno doživljavao umjetnost. 


Arbitar hrvatske kulture koju je svojim djelom i nesebičnim davanjem trajno zadužio objavio je brojne knjige poezije, kritika, eseja, osvrta, i dvije antologije hrvatske poezije.


Prvu Uskličnici objavio je 1996. godine, a drugu, Svjetlaci: Hrvatsko pjesništvo trećeg poraća (1996 - 2019) javnosti je predstavio 2019. godine. Antologija Svjetlaci, te suvremena hrvatska književnost i umjetnost povod su i teme razgovora.

Kada su ga jednom pitali po čemu želi da ga se pamti taj veliki erudit i humanist je odgovorio jednostavno " po čovječnosti" a dio svoje energije i erudicije dao je i u emisiji Razgovor s povodom .


Emisiju pratite i preko multimedijske platforme HRTi.